În zilele sau serile reci de iarnă, nimic nu încălzește sufletul mai bine decât un vin fiert aromat, pregătit cu grijă și ingrediente speciale. Amestecul perfect de mirodenii, citrice și o notă subtilă de dulceață face din această rețetă o alegere ideală pentru momentele petrecute alături de cei dragi sau pentru o seară liniștită, doar pentru tine.
Ingrediente:
- Vin roșu 750 de ml
- 1 baton mare de scorțișoară
- 4-5 păstăi de cardamon
- 1 anason stelat
- 5-6 cuișoare
- 1 portocală/mandarină/măr
- Câteva linguri de zahăr (după gust).
Preparare:
- Prăjim puțin condimentele la foc puternic.
- Adăugăm zahărul și îl caramelizăm la foc mediu.
- Punem vinul, împreună cu feliile de fruct, la fiert la foc mic. De fapt vom încălzi/infuza vinul, nu îl vom fierbe. Vom aduce totul aproape de punctul de fierbere, apoi închidem focul și acoperim ibricul. Lăsăm așa 10 minute.
Foto: G4Food - Strecurăm vinul, îl punem în căni și adăugăm câte o felie de fruct.
