Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum e mai bine să consumi ardeii grași pentru sănătatea ta: beneficii și sfaturi utile

    Ce să mănânci la birou: gustări care sprijină productivitatea

    Tranziția verde a R. Moldova: între obiective ambițioase și provocări sistemice

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cum prepari o pastramă de pui acasă

    05/02/20252 Mins Read20
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Nutriționiștii avertizează despre riscurile consumului de carne roșie sau procesată și recomandă versiuni mai lejere și de preferință preparate în casă. De ce? Pentru că atunci când gătim noi pentru noi și familia noastră știm exact ce ingrediente folosim și cum le preparăm.

    Multe mezeluri cu etichetă curată sunt nevoite să aibă anumiți conservanți sau produse pe care nu le dorim în alimentația noastră, datorită nevoii de a menține produsul consumabil pe termen mai lung. Dacă vom prepara mezelurile în casă, un procedeu nu atât de complicat pe cât am crede, vom obține cu adevărat produse sănătoase și cu calități nutritive corecte.

    Ingrediente pentru o pastramă de pui preparată acasă

    1 piept de pui
    1 lingură sare
    1 frunză de dafin
    1 lingură zahăr
    Câteva boabe de ienibahar
    1 lingură miere
    1 lingură ulei
    1 lingură boia dulce
    1 lingură sos de soia
    1 linguriță de piper măcinat
    Apă

    Prepararea pastramei de pui 

    Carnea se va macera în 2 pași:

    Pasul 1: Într-un bol se pune zahărul, sarea, foaia de dafin și ienibaharul.

    Pieptul de pui se pune într-o cratiță sau caserolă cu capac. Turnăm marinada. Lichidul trebuie să acopere complet carnea, punem capacul și lăsăm la frigider pentru 24 de ore. După acest timp, carnea se scoate din marinadă și se usucă bine cu un prosop de hârtie.

    Pasul 2: Se prepară a doua marinadă. Se amestecă într-un bol mierea, sosul de soia, uleiul, piperul și boiaua de ardei. Frecăm bine pieptul de pui cu amestecul de mai sus și lăsăm la frigider pentru minim 24 de ore.

    După acest timp, legăm pieptul de pui cu ață specială pentru friptură, înfășurând bine pe toată lungimea. Punem pieptul pe o folie de aluminiu într-o tavă și dăm la cuptor, la 180°C, pentru 60-70 de minute.

    După aproximativ 30 de minute, scoatem tava din cuptor și, cu o pensulă, ungem bine carnea cu zeama din tavă. Punem tava înapoi în cuptor până când carnea se rumenește frumos.

    Scoatem carnea din cuptor și o lăsăm să se răcorească. Se scoate ața și se taie pastrama. Se taie feliuțe și se fac sandwichuri. Poftă bună!

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 13/06/2025

    Cum e mai bine să consumi ardeii grași pentru sănătatea ta: beneficii și sfaturi utile

    Gastronomie 13/06/2025

    Ce să mănânci la birou: gustări care sprijină productivitatea

    Mediu 13/06/2025

    Tranziția verde a R. Moldova: între obiective ambițioase și provocări sistemice

    Populare în ultima lună
    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți
    10/06/20251.046 Views
    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată
    12/06/2025650 Views
    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!
    09/06/2025211 Views
    Meningococul: ce trebuie să știi despre această infecție. Cum recunoști simptomele și ce poți face
    04/06/2025161 Views
    Recomandate
    Gastronomie 13/06/20254 Mins Read49 Views

    Cum e mai bine să consumi ardeii grași pentru sănătatea ta: beneficii și sfaturi utile

    Ardeii grași sunt acele legume colorate și crocante care apar peste tot, în taco, pizza,…

    Ce să mănânci la birou: gustări care sprijină productivitatea

    Tranziția verde a R. Moldova: între obiective ambițioase și provocări sistemice

    Copiii pot avea frecvent probleme digestive în sezonul cald și în călătorii. Cum știi că cel mic este deshidratat și ce măsuri trebuie să iei?

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum e mai bine să consumi ardeii grași pentru sănătatea ta: beneficii și sfaturi utile

    Ce să mănânci la birou: gustări care sprijină productivitatea

    Tranziția verde a R. Moldova: între obiective ambițioase și provocări sistemice

    Cele mai populare

    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți

    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată

    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.