Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cum prepari o pastramă de pui acasă

    05/02/20252 Mins Read20
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Nutriționiștii avertizează despre riscurile consumului de carne roșie sau procesată și recomandă versiuni mai lejere și de preferință preparate în casă. De ce? Pentru că atunci când gătim noi pentru noi și familia noastră știm exact ce ingrediente folosim și cum le preparăm.

    Multe mezeluri cu etichetă curată sunt nevoite să aibă anumiți conservanți sau produse pe care nu le dorim în alimentația noastră, datorită nevoii de a menține produsul consumabil pe termen mai lung. Dacă vom prepara mezelurile în casă, un procedeu nu atât de complicat pe cât am crede, vom obține cu adevărat produse sănătoase și cu calități nutritive corecte.

    Ingrediente pentru o pastramă de pui preparată acasă

    1 piept de pui
    1 lingură sare
    1 frunză de dafin
    1 lingură zahăr
    Câteva boabe de ienibahar
    1 lingură miere
    1 lingură ulei
    1 lingură boia dulce
    1 lingură sos de soia
    1 linguriță de piper măcinat
    Apă

    Prepararea pastramei de pui 

    Carnea se va macera în 2 pași:

    Pasul 1: Într-un bol se pune zahărul, sarea, foaia de dafin și ienibaharul.

    Pieptul de pui se pune într-o cratiță sau caserolă cu capac. Turnăm marinada. Lichidul trebuie să acopere complet carnea, punem capacul și lăsăm la frigider pentru 24 de ore. După acest timp, carnea se scoate din marinadă și se usucă bine cu un prosop de hârtie.

    Pasul 2: Se prepară a doua marinadă. Se amestecă într-un bol mierea, sosul de soia, uleiul, piperul și boiaua de ardei. Frecăm bine pieptul de pui cu amestecul de mai sus și lăsăm la frigider pentru minim 24 de ore.

    După acest timp, legăm pieptul de pui cu ață specială pentru friptură, înfășurând bine pe toată lungimea. Punem pieptul pe o folie de aluminiu într-o tavă și dăm la cuptor, la 180°C, pentru 60-70 de minute.

    După aproximativ 30 de minute, scoatem tava din cuptor și, cu o pensulă, ungem bine carnea cu zeama din tavă. Punem tava înapoi în cuptor până când carnea se rumenește frumos.

    Scoatem carnea din cuptor și o lăsăm să se răcorească. Se scoate ața și se taie pastrama. Se taie feliuțe și se fac sandwichuri. Poftă bună!

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 25/12/2025

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Populare în ultima lună
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/2025154 Views
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025103 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202595 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202579 Views
    Recomandate
    Gastronomie 25/12/202511 Mins Read44 Views

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Deseori, legumele se deteriorează înainte de a ajunge să fie consumate. Dacă știi cum să…

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cum să spui „Crăciun Fericit” în 19 limbi

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cele mai populare

    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.