Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Căpșuni sau zmeură: ce fruct este mai sănătos. Care sunt beneficiile lor nutriționale

    Secretele unui pește gustos și sănătos: cum îl alegi și cum îl gătești

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cum diferă migdalele de oleaginoase

    28/12/20242 Mins Read13
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Deși este considerată ca parte din categoria nucilor oleaginoase, migdala este de fapt sămânța unui fruct asemănător piersicii. Acest fruct nu este comestibil, dar miezul său – migdala este savuros. Astfel, migdala este o sămânță, de fapt.

    Botanica migdalelor

    Migdala provine din fructul arborelui de migdal (Prunus dulcis), care este înrudit cu piersicul, caisul și prunul. Este de tip „drupe”, un fruct cărnos, care conține un sâmbure tare în interior. Noi consumăm sămânța acestui sâmbure, ceea ce numim „migdala”. O „nucă adevărată” din punct de vedere botanic este un fruct uscat, care nu se deschide pentru a elibera sămânța (exemple includ ghinda sau castana). Migdalele nu îndeplinesc această definiție.

    Cum diferă migdalele de oleaginoase

    Deși migdalele sunt adesea clasificate alături de nuci și alune în termeni culinari, ele sunt diferite:

    Nuci oleaginoase (nuci, alune, caju, fistic): Acestea sunt fructe/semințe care fac parte din familii botanice diferite și sunt caracterizate de conținutul lor ridicat de grăsimi.

    Migdale: Fiind o sămânță, fac parte din familia Rosaceae, alături de fructe precum merele și cireșele.

    Nutriție și asemănări

    Din punct de vedere nutrițional, migdalele seamănă cu nucile oleaginoase, având un conținut ridicat de grăsimi sănătoase, proteine, vitamine (mai ales vitamina E) și minerale. Acest lucru le face să fie utilizate la fel ca nucile în alimentație. Totuși, deoarece migdala este o sămânță nu un fruct, nu face parte din categoria oleaginoaselor din punct de vedere botanic.

    Migdalele au fost cultivate de mii de ani, fiind extrem de apreciate în zonele din Orientul Mijlociu și Mediteraneene. Ele sunt menționate chiar și în texte antice precum Biblie, fiind simboluri ale prosperității și sănătății.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 23/05/2025

    Căpșuni sau zmeură: ce fruct este mai sănătos. Care sunt beneficiile lor nutriționale

    Gastronomie 23/05/2025

    Secretele unui pește gustos și sănătos: cum îl alegi și cum îl gătești

    Muncă 23/05/2025

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Populare în ultima lună
    Ce faci weekendul acesta? 11 evenimente care merită bifate
    23/05/2025182 Views
    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete
    19/05/202585 Views
    Care sunt ceaiurile care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale
    20/05/202577 Views
    Ce mănânci când nu ai chef să gătești. 5 idei rapide și hrănitoare
    18/05/202565 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 23/05/20253 Mins Read24 Views

    Căpșuni sau zmeură: ce fruct este mai sănătos. Care sunt beneficiile lor nutriționale

    Ce fructe de pădure alegem? Căpșuni sau zmeură? Ambele sunt delicioase. Ambele sunt extrem de…

    Secretele unui pește gustos și sănătos: cum îl alegi și cum îl gătești

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Căpșuni sau zmeură: ce fruct este mai sănătos. Care sunt beneficiile lor nutriționale

    Secretele unui pește gustos și sănătos: cum îl alegi și cum îl gătești

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Cele mai populare

    Ce faci weekendul acesta? 11 evenimente care merită bifate

    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete

    Care sunt ceaiurile care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.