Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Mesajul unui pompier care a participat la scoaterea fetiței de 13 ani din puțul ascensorului din hotelul Național

    Ce să pui pe farfurie după albirea dinților: sfaturile nutriționistei

    Rețeta checului cu pere și cacao, un desert rafinat pentru weekend

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Crumpets englezești, asemănătoare clătitelor, sunt baza perfectă pentru un mic dejun dulce sau sărat

    22/05/20252 Mins Read17
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Crumpets în varianta clasică, la mic dejun, se servesc călduțe, cu unt topit și dulceață sau fructe coapte. În variantele sărate înlocuiesc pâinea.

    Ingrediente

    • 170 de gr de făină de forță (din cea pentru pâine)
    • 200 de ml de lapte integral cald (dar nu fierbinte)
    • 50 de ml de apă, puțin călduță
    • 3 gr de drojdie uscată
    • 1 lingură de zahăr
    • Un vârf de linguriță de sare

    Preparare crumpets

    1. Amestecă laptele cu apa, să fie ambele încălzite puțin (jumătate de minut la microunde).
    2. Dizolvă drojdia și zahărul în lichid. Lasă 15 minute să se activeze drojdia.
    3. Adaugă făina și sarea în lichid. Omogenizează cu telul timp de aproximativ 5 minute.
    4. Acoperă cu un prosop curat și lasă la dospit până când aluatul devine aerat și își dublează volumul – poate dura între 2 și 3 ore.
    5. Într-o tigaie antiaderentă, pune inele metalice de gătit (aprox. 6 cm diametru). Unge marginile cu puțin ulei.
    6. Fără să amesteci aluatul, toarnă 3-4 linguri de compoziție în fiecare inel. Coace la foc mediu-scăzut timp de 5 minute sau până când suprafața pare gătită și este plină de găurele, la fel ca la clătite.
    7. Scoate ușor din inele cu un cuțit, întoarce pe cealaltă parte și mai coace 1 minut, doar cât să prindă o crustă ușoară.

    Servește-le călduțe, cu puțin unt.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 08/11/2025

    Mesajul unui pompier care a participat la scoaterea fetiței de 13 ani din puțul ascensorului din hotelul Național

    RECOMANDATE 08/11/2025

    Ce să pui pe farfurie după albirea dinților: sfaturile nutriționistei

    Gastronomie 08/11/2025

    Rețeta checului cu pere și cacao, un desert rafinat pentru weekend

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Parodie Comedy Zebra Show: „Am dat tag la primărie și a arătat «seen». Bine că la toți vine, dar la noi…”
    05/11/20256.900 Views
    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă
    07/11/20255.131 Views
    Cătălin Lungu și Emilian Crețu, schimb de replici după ce ultimul a apărut în fotografii alături de Ion Ceban. „Dă-ți demisia, dacă ești curajos”
    03/11/20254.637 Views
    Cine este „daebator”, creatorul de conținut care-i „taxează” cu umor pe influenceri și politicieni. De la glume între prieteni, la clipuri virale pe rețelele sociale
    04/11/20254.328 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 08/11/20253 Mins Read952 Views

    Mesajul unui pompier care a participat la scoaterea fetiței de 13 ani din puțul ascensorului din hotelul Național

    Pe 7 noiembrie o adolescentă de 13 ani a fost găsită fără suflare în incinta…

    Ce să pui pe farfurie după albirea dinților: sfaturile nutriționistei

    Rețeta checului cu pere și cacao, un desert rafinat pentru weekend

    (VIDEO) Unul eliminat, altul calificat. Cum s-au descurcat concurenții din R. Moldova în prima seară de confruntări la Vocea României

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Mesajul unui pompier care a participat la scoaterea fetiței de 13 ani din puțul ascensorului din hotelul Național

    Ce să pui pe farfurie după albirea dinților: sfaturile nutriționistei

    Rețeta checului cu pere și cacao, un desert rafinat pentru weekend

    Cele mai populare

    (VIDEO) Parodie Comedy Zebra Show: „Am dat tag la primărie și a arătat «seen». Bine că la toți vine, dar la noi…”

    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă

    Cătălin Lungu și Emilian Crețu, schimb de replici după ce ultimul a apărut în fotografii alături de Ion Ceban. „Dă-ți demisia, dacă ești curajos”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.