Crumpets în varianta clasică, la mic dejun, se servesc călduțe, cu unt topit și dulceață sau fructe coapte. În variantele sărate înlocuiesc pâinea.
Ingrediente
- 170 de gr de făină de forță (din cea pentru pâine)
- 200 de ml de lapte integral cald (dar nu fierbinte)
- 50 de ml de apă, puțin călduță
- 3 gr de drojdie uscată
- 1 lingură de zahăr
- Un vârf de linguriță de sare
Preparare crumpets
- Amestecă laptele cu apa, să fie ambele încălzite puțin (jumătate de minut la microunde).
- Dizolvă drojdia și zahărul în lichid. Lasă 15 minute să se activeze drojdia.
- Adaugă făina și sarea în lichid. Omogenizează cu telul timp de aproximativ 5 minute.
- Acoperă cu un prosop curat și lasă la dospit până când aluatul devine aerat și își dublează volumul – poate dura între 2 și 3 ore.
- Într-o tigaie antiaderentă, pune inele metalice de gătit (aprox. 6 cm diametru). Unge marginile cu puțin ulei.
- Fără să amesteci aluatul, toarnă 3-4 linguri de compoziție în fiecare inel. Coace la foc mediu-scăzut timp de 5 minute sau până când suprafața pare gătită și este plină de găurele, la fel ca la clătite.
- Scoate ușor din inele cu un cuțit, întoarce pe cealaltă parte și mai coace 1 minut, doar cât să prindă o crustă ușoară.
Servește-le călduțe, cu puțin unt.
Sursa: G4Food.ro