Aromat, crocant și ușor de preparat, crumble-ul cu prune și migdale este desertul perfect pentru serile de august. Combinația dintre dulceața prunelor coapte și textura crocantă a migdalelor transformă fiecare porție într-o adevărată răsfățare. Dintre numeroasele rețete, ți-o propunem pe cea de la Taste Bazaar.
Ingrediente
500 gr prune coapte
80 gr migdale crude
70 gr de unt
100 gr făină albă
4 linguri de zahăr brun
jumătate de linguriță de scorțișoară
Preparare
- Preîncălzește cuptorul la 190 de grade.
- Curăță prunele de sâmburi și taie-le în 4. Pune-le într-o tavă de aproximativ 25×15 cm.
- Pune migdalele într-un robot de bucătărie și mixează-le 30 de secunde. Vei obține bucăți mai mărunte și altele mai mari. Scoate o mână de migdale și pune-le deoparte.
- Peste migdalele din robot pune untul, făina, scorțișoara și zahărul. Mixează bine până când compoziția se omogenizează și textura devine firimiticioasă. Acest proces durează în jur de un minut. Dacă nu ai robot de bucătărie, poți toca migdalele cu cuțitul și poți frământa făina și untul de mână până obții firimituri de aluat.
- Pune aluatul deasupra prunelor, având grijă să mărunțești bucățile mai închegate. Eu iau câte o mână de aluat și o zdrobesc pe deasupra.
- La final, presară migdalele puse deoparte.
- Bagă tava în cuptor pentru 25-30 de minute, până când prunele încep să bolborosească, iar crustă devine rumenă.