Câteodată rămâne o portocală mai ofilită, o mandarină mai puțin dulce sau câteva lămâi pe cale de a se usca. E păcat să le aruncăm, așa că cel mai bine ar fi să le conservăm, pentru a le putea utiliza mai târziu.
G4Food.ro explică cum am putea păstra citricele mai mult timp:
Spălăm bine citricele. Le uscăm coaja cu un prosop de bucătărie.

Prima variantă este să tăiem portocala/ lămâia în felii subțiri. Le punem într-o pungă curată și cu închidere ermetică și le depozităm în congelator. Sunt perfecte pentru a aromatiza o băutură și țin loc de cuburi de gheață. De asemenea putem decora cu ele o prăjitură. Puse 2-3 feliuțe în apă fiartă, împreună cu o bucățică de ghimbir și o linguriță de miere ne oferă un ceai perfect pentru creșterea imunității.
A doua opțiune este să congelăm sucul, mai ales în cazul lămâilor sau lime-ului. Tăiem fructul în două, stoarcem sucul și îl depozităm în congelator, în tăvițe pentru cuburi de gheață. După ce cuburile sunt complet congelate, le putem extrage și pune într-o pungă curată, bine sigilată, înapoi în congelator. pentru utilizare, extragem un cub și îl punem în ceai sau apă. Vom avea astfel ceaiuri și limonade rapid realizate.