Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Topul țărilor cu cei mai mulți milionari în 2025. Cine domină în Europa

    Începe a 11-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău

    Cum se manifestă anxietatea: care sunt semnele fizice și emoționale pentru fiecare tip

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cea mai bună metodă de a găti varza de Bruxelles, rețetă simplă și delicioasă

    08/01/20252 Mins Read78
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Multe persoane cred că varza de Bruxelles se fierbe și atât. Ei bine, potrivit express.co.uk, ea poate fi preparată și altfel, iar rezultatul final este delicios.

    Gratin de varză de Bruxelles cu bacon și pesmet crocant

    Ingredientele rețetei:

    • Ulei de măsline
    • 3 bucăți mari de praz, tăiate subțire
    • 4 căței de usturoi zdrobiți
    • 450 g varză de Bruxelles, tăiată mărunt
    • 2 căni de smântână pentru gătit
    • 120 g brânză Gruyère ( o brânză tare și savoroasă)
    • 125 g parmezan (plus extra pentru presărat deasupra, alături de pesmet)
    • 1/2 linguriță de cimbru
    • 1/4 linguriță de nucșoară
    • Sare și piper
    • Pesmet

    Metodă de preparare a verzei de Bruxelles cu bacon și pesmet crocant

    • Preîncălzește cuptorul la 200°C și pregătește o tavă rezistentă la temperaturi înalte
    • Într-o tigaie mare, încălzește 2 linguri de ulei de măsline la foc mediu, adaugă prazul tăiat și gătește timp de 4 minute. Adaugă usturoiul și mai gătește un minut.
    • Scoate prazul și usturoiul din tigaie și pune-le într-un bol.
    • Adaugă în tigaie smântâna, brânzeturile, sare, piper, cimbru și puțină nucșoară. Fierbe 5 minute, până când brânza se topește și sosul se îngroașă.
    • Amestecă prazul și varza de Bruxelles cu sosul, pune totul în tavă, presară pesmetul și coace timp de 20 de minute.
    • Opțional, poți adăuga bacon sau pancetta, pentru o notă mai savuroasă.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Muncă 15/10/2025

    Topul țărilor cu cei mai mulți milionari în 2025. Cine domină în Europa

    Advertoriale 15/10/2025

    Începe a 11-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău

    RECOMANDATE 14/10/2025

    Cum se manifestă anxietatea: care sunt semnele fizice și emoționale pentru fiecare tip

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/20251.696 Views
    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”
    11/10/20251.142 Views
    Sunt antidepresantele doar pentru depresie? Ce explică medicul neurolog
    09/10/2025629 Views
    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic
    12/10/2025591 Views
    Recomandate
    Muncă 15/10/20252 Mins Read23 Views

    Topul țărilor cu cei mai mulți milionari în 2025. Cine domină în Europa

    În 2025, la nivel global, 60 de milioane de adulți erau milionari în dolari. SUA…

    Începe a 11-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău

    Cum se manifestă anxietatea: care sunt semnele fizice și emoționale pentru fiecare tip

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Topul țărilor cu cei mai mulți milionari în 2025. Cine domină în Europa

    Începe a 11-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău

    Cum se manifestă anxietatea: care sunt semnele fizice și emoționale pentru fiecare tip

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”

    Sunt antidepresantele doar pentru depresie? Ce explică medicul neurolog

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.