Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Căpșuni sau zmeură: ce fruct este mai sănătos. Care sunt beneficiile lor nutriționale

    Secretele unui pește gustos și sănătos: cum îl alegi și cum îl gătești

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Ce este Cold Brew, cafeaua preparată la rece? Sfaturi de preparare

    01/01/20253 Mins Read15
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Pentru iubitorii de cafea, Cold Brew este un tip de cafea preparată la rece care a devenit popular în ultimii ani, spune Genevieve Kappler, director tehnolog în domeniul cafelei pentru Roasting Plant Coffee. Pe lângă aroma sa fantastică, alte beneficii ale preparării la rece includ faptul că nu aveți nevoie de niciun echipament pentru a o prepara acasă, este mult mai ieftin decât să o cumpărați la o cafenea, notează eatingwell.

    Ce este cafeaua preparată la rece (Cold Brew Coffee)

    Cafeaua preparată la rece este exact ceea ce sugerează numele: cafea preparată folosind apă rece în loc de apă fierbinte. Majoritatea metodelor populare de preparare la domiciliu folosesc apă fierbinte, inclusiv metoda pour-over, cafeaua filtru, espresso și presa franceză tradițională. Deoarece este preparată cu apă rece, cafeaua preparată astfel necesită mult mai mult timp decât alte metode de preparare a cafelei.

    „Este preparată în câteva moduri diferite. Cel mai popular constă în înmuierea cafelei, de obicei măcinată mai grosier, în apă pentru o perioadă extinsă de timp — între 18 și 24 de ore — apoi filtrarea pentru a prinde orice reziduuri, iar cafeaua se servește peste gheață,” explică Kappler. „Procesul lent de înmuiere o diferențiază de alte metode tradiționale, care implică trecerea apei fierbinți prin cafea măcinată.”

    Care este diferența dintre Cold Brew și Iced Coffee

    În timp ce cafeaua preparată la rece este rece de la început până la sfârșit, cafeaua clasică cu gheață (iced coffee) începe cu cafea preparată fierbinte, care este apoi răcită și servită peste gheață. Orice tip de cafea preparată, inclusiv metoda pour-over, cafeaua filtru sau espresso, poate fi punctul de plecare pentru iced coffee.

    Câtă cofeină conține cafeaua preparată la rece

    Cantitatea de cofeină dintr-o ceașcă de cold brew variază în funcție de boabele specifice, prăjire, raportul dintre cafeaua măcinată și apă, și timpul de preparare. Totuși, de obicei, cold brew conține mai multă cofeină decât cafeaua preparată tradițional, în ciuda gustului său surprinzător de fin. „Timpul lung de înmuiere, combinat cu o doză mai mare de cafea, duce la un conținut mai mare de cofeină în cold brew,” spune Kappler.

    Sfaturi pentru cafeaua Cold Brew

    Cumpără boabe proaspăt prăjite

    „Cu cât cafeaua este prăjită mai recent, cu atât cold brew va fi mai bun, fără gust amar,” spune Kappler. Ea recomandă cumpărarea boabelor prăjite cu cel mult 10 zile înainte de achiziție.

    Macină boabele de cafea doar înainte de a le prepara

    La fel ca în alte metode de preparare, cafeaua preparată la rece are cel mai bun gust dacă boabele sunt proaspăt măcinate. Măcinarea proprie îți oferă, de asemenea, control asupra grosimii măcinării. „Pentru cold brew, este preferată o măcinare grosieră, mai ales dacă folosești o presă franceză,” spune Kappler.

    Sigilează bine recipientul

    Asigură-te că recipientul este bine sigilat pentru a împiedica pătrunderea aerului. Kappler recomandă punerea unei bucăți de folie de plastic pe suprafața amestecului de cafea și apă pentru a preveni oxidarea.

    Păstrează-l la rece

    Deși unele rețete sugerează prepararea cafelei la temperatura camerei, Kappler spune să o păstrezi în frigider. „Secretul constă în temperatură,” explică ea. „Ar trebui ca acel cold brew să fie infuzat în frigider pentru a preveni oxidarea uleiurilor și grăsimilor din cafea, ceea ce optimizează rezultatul — mai curat, mai proaspăt și mai bogat.”

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 23/05/2025

    Căpșuni sau zmeură: ce fruct este mai sănătos. Care sunt beneficiile lor nutriționale

    Gastronomie 23/05/2025

    Secretele unui pește gustos și sănătos: cum îl alegi și cum îl gătești

    Muncă 23/05/2025

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Populare în ultima lună
    Ce faci weekendul acesta? 11 evenimente care merită bifate
    23/05/2025182 Views
    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete
    19/05/202585 Views
    Care sunt ceaiurile care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale
    20/05/202577 Views
    Ce mănânci când nu ai chef să gătești. 5 idei rapide și hrănitoare
    18/05/202565 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 23/05/20253 Mins Read24 Views

    Căpșuni sau zmeură: ce fruct este mai sănătos. Care sunt beneficiile lor nutriționale

    Ce fructe de pădure alegem? Căpșuni sau zmeură? Ambele sunt delicioase. Ambele sunt extrem de…

    Secretele unui pește gustos și sănătos: cum îl alegi și cum îl gătești

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Căpșuni sau zmeură: ce fruct este mai sănătos. Care sunt beneficiile lor nutriționale

    Secretele unui pește gustos și sănătos: cum îl alegi și cum îl gătești

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Cele mai populare

    Ce faci weekendul acesta? 11 evenimente care merită bifate

    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete

    Care sunt ceaiurile care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.