Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Ce ar trebui să știi despre ghimbir? Cum îl depozitezi și care sunt tipurile acestuia

    08/01/20252 Mins Read35
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Tocat mărunt sau măcinat, ghimbirul adaugă o căldură subtilă în orice preparat. Poate fi feliat subțire și adăugat într-un preparat intens, precum aripioarele chinezești dulci-sărate-lipicioase, pentru un accent de aromă de ghimbir. Ghimbirul confiat este dulce și poate oferi un contrast plăcut sorbetului de lychee, crostatei sau budincii de ciocolată, datorită combinației picant-dulce în deserturi.

    Potrivit foodandwine, dacă o rețetă necesită ghimbir decojit, un truc simplu este să îndepărtezi coaja cu o lingură. Este o metodă ușoară și eficientă care îți protejează degetele de tăieturi. În plus, lingura pătrunde mai ușor în colțurile mici ale unui nod de ghimbir comparativ cu un curățător de legume. Pentru a decoji cu o lingură, rupe cele mai mari „degete” ale ghimbirului. Ține lingura aproape de bază și presează marginea lingurii pe coajă, trăgând în jos pentru a o îndepărta.

    Cum se depozitează ghimbirul

    Ca regulă generală, ghimbirul nedecojit rezistă mai mult decât cel decojit. Poți depozita ghimbir proaspăt, nedecojit, la temperatura camerei. Totuși, această metodă funcționează cel mai bine dacă intenționezi să folosești tot ghimbirul în câteva zile de la cumpărare. Depozitează ghimbirul nedecojit într-un recipient ermetic sau într-o pungă resigilabilă, la frigider, până la o lună. Ghimbirul decojit poate rezista până la două săptămâni la frigider, dacă este împachetat corespunzător.

    Tipuri de ghimbir

    Ghimbir proaspăt (matur): Este cel mai frecvent întâlnit în supermarketuri. Alege ghimbir cu noduri pline și grele, cu câteva „degete” mici, pentru a minimiza timpul de preparare.

    Ghimbir tânăr (baby): Ghimbirul tânăr este cu aproximativ 50% mai blând și mai puțin fibros decât cel matur. Are o coajă subțire, aproape translucidă, cu vârfuri ușor rozalii, spre deosebire de pielea groasă și maro a ghimbirului matur. Poate fi găsit de obicei în piețele asiatice la începutul primăverii și toamnei. Este ideal pentru ghimbir murat.

    Ghimbir murat: Versatil dincolo de acompaniamentul pentru sushi, ghimbirul murat adaugă o notă dulce-acrișoară preparatelor precum salate și mâncăruri gătite la tigaie. Este folosit la gari, un condiment japonez delicat și ușor picant, perfect pentru sushi. Beni shoga este un ghimbir roșu murat cu oțet de prune, are o aromă intensă care se potrivește cu tăiței yakisoba, takoyaki, okonomiyaki și orez prăjit cu curry. Ghimbirul murat poate fi păstrat la frigider timp de câteva luni.

    Ghimbir măcinat: Ideal pentru marinate rapide sau pentru o oală de fasole, ghimbirul măcinat oferă note intense, perfect pentru prăjituri cum ar fi marranitos, un desert mexican care amintește de turta dulce. Ghimbirul măcinat este foarte concentrat, deci folosește-l cu măsură.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 25/12/2025

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Populare în ultima lună
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/2025331 Views
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025103 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202595 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202577 Views
    Recomandate
    Gastronomie 25/12/202511 Mins Read44 Views

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Deseori, legumele se deteriorează înainte de a ajunge să fie consumate. Dacă știi cum să…

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cum să spui „Crăciun Fericit” în 19 limbi

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cele mai populare

    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.