Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ce drepturi ai când ți s-a anulat zborul sau ți s-a pierdut bagajul

    Mic dejun bogat în probiotice, pentru o digestie sănătoasă

    Cum e mai bine să consumi ardeii grași pentru sănătatea ta: beneficii și sfaturi utile

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cât timp poți ține carnea tocată în frigider, fără să se altereze: recomandările specialiștilor

    26/05/20253 Mins Read31
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    De la fasole coaptă cu carne tocată până la gulaș american, carnea tocată – cunoscută și sub denumirea de carne de hamburger sau de mici – este o sursă de proteine versatilă și prietenoasă cu bugetul, pe care ar trebui să o ai mereu la îndemână. Totuși, carnea tocată are o durată scurtă de păstrare în frigider, așa că este bine să ai un plan clar pentru a o folosi înainte să se strice. Iată, potrivit eatingwell.com, pentru cât timp poate rămâne carnea tocată în frigider, dar și cum trebuie să depozitezi corect carnea tocată.

    Cât timp poate rămâne carnea tocată în frigider?

    Un pachet de carne tocată poate rămâne în frigider până la două zile de la data achiziționării, așa cum recomandă Departamentul de Agricultură al SUA (USDA). După două zile, este recomandat fie să gătești carnea tocată, fie să o îngheți. Înghețarea cărnii tocate este o soluție excelentă pe termen lung, deoarece se poate menține sigură timp luni întregi în congelator.

    Află cum să îngheți carnea tocată și să o decongelezi în siguranță

    Deși USDA recomandă folosirea cărnii tocate refrigerate în termen de două zile, ar putea exista un anumit interval de timp, în funcție de “data utilizării” (Use-By). După cum explică USDA, aceasta  este „ultima dată recomandată pentru utilizarea produsului în condiții de calitate maximă”. De exemplu, dacă vei cumpăra un pachet de carne tocată cu patru zile înainte de data „Use-By”, ar putea fi în regulă să o folosești și după cele două zile. Dacă nu ești sigur despre utilizabilitatea cărnii tocate, învață cum să verifici dacă carnea tocată s-a stricat prin verificarea culorii, mirosului și texturii.

    De ce are carnea tocată o durată scurtă în frigider?

    Ca orice alt aliment, carnea tocată este sensibilă la dezvoltarea bacteriilor. După cum explică USDA, „bacteriile se înmulțesc rapid în ‘Zona Periculoasă’ – temperaturi între 4°C și 60°C”, așa că este important să folosești carnea tocată cât mai repede posibil, pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor dăunătoare, precum E. coli. Prin gătire temeinică, E. coli este distrusă, așa că asigură-te că, la preparare, carnea tocată ajunge la o temperatură de 71°C. Depozitarea corespunzătoare este, de asemenea, esențială pentru păstrarea prospețimii și încetinirea creșterii bacteriilor.

    Cum să depozitezi corect carnea tocată

    Atunci când depozitezi carnea tocată în frigider, sunt câteva lucruri importante de avut în vedere. În primul rând, asigură-te că temperatura din frigider este corectă. Frigiderele ar trebui să fie păstrate la o temperatură de 4°C sau mai jos, conform USDA. Pentru a verifica temperatura din frigider, folosește un termometru. În funcție de model, frigiderul tău poate avea un termometru integrat. Temperatura frigiderului este importantă pentru păstrarea alimentelor proaspete și încetinirea creșterii bacteriilor.

    Pe lângă temperatură, locul unde depozitezi un pachet de carne tocată este, de asemenea, important. Depozitează carnea tocată pe raftul din partea de jos a frigiderului (același sfat se aplică și pentru alte tipuri de carne crudă, păsări de curte și fructe de mare). Carnea tocată conține adesea sucuri care pot conține bacterii, iar dacă aceasta intră în contact cu alte alimente crude sau gătite, poate duce la contaminare încrucișată. Carnea tocată poate fi păstrată în ambalajul său original. Păstrarea cărnii tocate pe o farfurie pe raftul din partea de jos reduce riscul de contaminare încrucișată și face curățenia mai ușoară, în cazul în care sucurile se varsă. Când este depozitată corect, carnea tocată poate rămâne în frigider timp de până la două zile.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Odihnă 14/06/2025

    Ce drepturi ai când ți s-a anulat zborul sau ți s-a pierdut bagajul

    Gastronomie 14/06/2025

    Mic dejun bogat în probiotice, pentru o digestie sănătoasă

    Gastronomie 13/06/2025

    Cum e mai bine să consumi ardeii grași pentru sănătatea ta: beneficii și sfaturi utile

    Populare în ultima lună
    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți
    10/06/20251.054 Views
    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată
    12/06/2025673 Views
    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!
    09/06/2025211 Views
    Meningococul: ce trebuie să știi despre această infecție. Cum recunoști simptomele și ce poți face
    04/06/2025161 Views
    Recomandate
    Odihnă 14/06/20256 Mins Read0 Views

    Ce drepturi ai când ți s-a anulat zborul sau ți s-a pierdut bagajul

    Călătoriile cu avionul devin tot mai frecvente, în special în sezonul estival. Odată cu ele…

    Mic dejun bogat în probiotice, pentru o digestie sănătoasă

    Cum e mai bine să consumi ardeii grași pentru sănătatea ta: beneficii și sfaturi utile

    Ce să mănânci la birou: gustări care sprijină productivitatea

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ce drepturi ai când ți s-a anulat zborul sau ți s-a pierdut bagajul

    Mic dejun bogat în probiotice, pentru o digestie sănătoasă

    Cum e mai bine să consumi ardeii grași pentru sănătatea ta: beneficii și sfaturi utile

    Cele mai populare

    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți

    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată

    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.