Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cât timp petrec europenii la masă: topul țărilor care savurează cel mai mult bucatele

    28/02/20252 Mins Read31
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Italienii sunt renumiți în întreaga lume pentru pasiunea lor pentru mâncare. Un studiu citat de cookist.it arată că, în medie, aceștia petrec 2 ore și 7 minute pe zi la masă, ceea ce îi plasează pe locul al treilea, după francezi și greci.

    Franța, Grecia, Italia și Spania sunt țările care petrec cel mai mult timp la masă în timpul zilei. Americanii, însă, sunt cei mai rapizi.

    În timp ce media europeană este de 95 de minute pe zi dedicate meselor, italienii depășesc cu mult acest prag. Și ce mănâncă? În principal cereale, paste, pâine și biscuiți, deși consumă mai puține fructe, legume și leguminoase decât se recomandă. Carnea este prezentă în farfurii în fiecare zi, peștele este consumat mai frecvent de adulți și vârstnici. Dieta mediteraneană este prezentă, dar nu suficient în viața lor de zi cu zi.

    Prin urmare, nu este o coincidență faptul că patru țări cu rădăcini comune – Franța, Grecia, Italia și Spania – petrec mult timp la masă. Francezii petrec în medie 2 ore și 13 minute pe zi la masă, cu două minute mai mult decât grecii (131 de minute), care ocupă locul al doilea în acest clasament. Pe locul al treilea sunt italienii, cu 2 ore și 7 minute în medie, și spaniolii, cu un minut mai puțin. Surprinzător, pe locul cinci se află Danemarca, cu 119 minute, urmată de Portugalia, cu 112 minute. Cei mai rapizi sunt americanii, care petrec 62 de minute pe zi la masă.

    Pe lângă aspectul emoțional, este de menționat faptul că a mânca încet este un obicei care aduce numeroase beneficii sănătății noastre. Nu este doar un concept romantic, ci și medical. Mestecând încet, dăm timp corpului nostru să producă enzimele necesare pentru a descompune alimentele și pentru a se simți sătul. Acest lucru ajută la prevenirea problemelor digestive, cum ar fi arsurile la stomac, refluxul gastro-esofagian și balonarea. Ne ajută să controlăm ceea ce mâncăm prin creșterea gradului de conștientizare a alimentelor și diminuarea senzației de foame și, în cele din urmă, ajută la reducerea stresului, deoarece a ne lua timp să mâncăm, savurând fiecare îmbucătură, ne ajută să ne relaxăm.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 16/11/2025

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Gastronomie 16/11/2025

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Muncă 15/11/2025

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Populare în ultima lună
    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă
    07/11/20251.670 Views
    (VIDEO) Renato Usatîi, profesor de engleză și franceză, provocat de jurnaliști să-și demonstreze talentul lingvistic
    13/11/20251.513 Views
    Macrou scumpit peste noapte: explicațiile Norvegiei, al doilea cel mai mare exportator de pește din lume
    12/11/20251.025 Views
    67 de ani de la nașterea Doinei Aldea-Teodorovici: ultima fotografie a unei legende nemuritoare
    15/11/2025478 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 16/11/20257 Mins Read15 Views

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Deși este tânără și are o experiență de muncă de doar câțiva ani, Valeria Crasov…

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Ce trebuie să conțină eticheta unui produs nealimentar: informații obligatorii pentru consumatori

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Cele mai populare

    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă

    (VIDEO) Renato Usatîi, profesor de engleză și franceză, provocat de jurnaliști să-și demonstreze talentul lingvistic

    Macrou scumpit peste noapte: explicațiile Norvegiei, al doilea cel mai mare exportator de pește din lume

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.