Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Copilul minor pleacă în excursie peste hotare? Tot ce trebuie să știe părinții

    Pașaportul în mâinile copilului tău creativ? Ce faci când documentele sunt deteriorate

    Ce alimente consumăm pentru a obține vitamina D

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Carnea de șarpe, propusă ca alternativă sustenabilă la pui și porc. Preparatele din piton, deja consumate în diverse regiuni ale lumii

    08/05/20252 Mins Read8
    Foto: G4Food
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Carnea de piton a fost propusă recent ca alternativă sustenabilă la cea de porc sau pasăre, având în vedere lupta cu schimbările climatice. În unele zone, precum Parcul Național Everglades din Statele Unite ale Americii (SUA), aceste reptile se găsesc în număr mare, fiind, atfel, propusă inițiativa introducerii lor în lanțul alimentar uman. În foarte multe țări astfel de propuneri sunt controversate, cu toate că există culturi în care șerpii sunt consumați vreme de sute de ani. 

    Iată câteva dintre cele mai comune mâncăruri cu carne de șarpe, „culese” de G4Food din întreaga lume:

    Supă de șarpe (China): o delicatesă tradițională chineză, deosebit de populară în sudul Chinei. Se prepară prin fierberea la foc mic a cărnii de șarpe cu diverse ierburi și condimente, incluzând adesea ghimbir și ciuperci.

    Șarpe înăbușit (Vietnam): în bucătăria vietnameză, carnea de șarpe este prăjită cu legume și ierburi aromatice, cum ar fi lemongrass, usturoi și ardei iute.

    Chili cu șarpe cu clopoței (Statele Unite): carnea de șarpe cu clopoței este folosită ocazional în rețete de chili în unele zone ale SUA, în special în statele din sud-vestul țării, precum Texas și Arizona.

    Curry de șarpe (India): în anumite regiuni din India, în special în statele sudice precum Kerala și Tamil Nadu, carnea de șarpe poate fi folosită în curry gătit cu lapte de cocos și condimente.

    Sashimi de șarpe (Japonia): deși nu este la fel de comun ca alte feluri de mâncare, sashimi de șarpe este servit ocazional în unele restaurante tradiționale japoneze. Carnea de șarpe este tăiată în felii subțiri și servită crudă, adesea cu sos de soia și wasabi.

    Tocană de șarpe (Mexic): în anumite regiuni din Mexic, carnea de șarpe este înăbușită cu roșii, ceapă, ardei iute și alte condimente, rezultând o tocană consistentă.

    supă din carnede șarpe

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 26/10/2025

    Ce alimente consumăm pentru a obține vitamina D

    Gastronomie 25/10/2025

    Paste la cină: toamna e anotimpul ciupercilor și al dovlecilor pentru un sos rapid și gustos

    Gastronomie 25/10/2025

    Ce alimente pot consuma vegetarienii pentru a obține o cantitate suficientă de proteine?

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României
    24/10/20254.405 Views
    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament
    22/10/20254.054 Views
    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat
    21/10/20253.469 Views
    (VIDEO) S-a născut prematur, iar medicii nu-i dădeau șanse să poată vorbi sau merge. Acum, la 22 de ani, a luptat în ring cu idolul său, Cătălin Moroșanu
    25/10/20252.880 Views
    Recomandate
    Odihnă 26/10/20251 Min Read20 Views

    Copilul minor pleacă în excursie peste hotare? Tot ce trebuie să știe părinții

    A început vacanța, iar excursiile și călătoriile peste hotare sunt în toi! Pentru ca aventura…

    Pașaportul în mâinile copilului tău creativ? Ce faci când documentele sunt deteriorate

    Ce alimente consumăm pentru a obține vitamina D

    (VIDEO) S-a născut prematur, iar medicii nu-i dădeau șanse să poată vorbi sau merge. Acum, la 22 de ani, a luptat în ring cu idolul său, Cătălin Moroșanu

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Copilul minor pleacă în excursie peste hotare? Tot ce trebuie să știe părinții

    Pașaportul în mâinile copilului tău creativ? Ce faci când documentele sunt deteriorate

    Ce alimente consumăm pentru a obține vitamina D

    Cele mai populare

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament

    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.