Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Vrei o ciocolată caldă perfectă? Iată greșelile pe care să nu le faci

    Cum gestionăm corect febra la copii: sfaturi esențiale de la medic

    De ce te trezești cu câteva minute înainte să sune alarma? Cercetătorii explică fenomenul

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Carnea de șarpe, propusă ca alternativă sustenabilă la pui și porc. Preparatele din piton, deja consumate în diverse regiuni ale lumii

    08/05/20252 Mins Read8
    Foto: G4Food
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Carnea de piton a fost propusă recent ca alternativă sustenabilă la cea de porc sau pasăre, având în vedere lupta cu schimbările climatice. În unele zone, precum Parcul Național Everglades din Statele Unite ale Americii (SUA), aceste reptile se găsesc în număr mare, fiind, atfel, propusă inițiativa introducerii lor în lanțul alimentar uman. În foarte multe țări astfel de propuneri sunt controversate, cu toate că există culturi în care șerpii sunt consumați vreme de sute de ani. 

    Iată câteva dintre cele mai comune mâncăruri cu carne de șarpe, „culese” de G4Food din întreaga lume:

    Supă de șarpe (China): o delicatesă tradițională chineză, deosebit de populară în sudul Chinei. Se prepară prin fierberea la foc mic a cărnii de șarpe cu diverse ierburi și condimente, incluzând adesea ghimbir și ciuperci.

    Șarpe înăbușit (Vietnam): în bucătăria vietnameză, carnea de șarpe este prăjită cu legume și ierburi aromatice, cum ar fi lemongrass, usturoi și ardei iute.

    Chili cu șarpe cu clopoței (Statele Unite): carnea de șarpe cu clopoței este folosită ocazional în rețete de chili în unele zone ale SUA, în special în statele din sud-vestul țării, precum Texas și Arizona.

    Curry de șarpe (India): în anumite regiuni din India, în special în statele sudice precum Kerala și Tamil Nadu, carnea de șarpe poate fi folosită în curry gătit cu lapte de cocos și condimente.

    Sashimi de șarpe (Japonia): deși nu este la fel de comun ca alte feluri de mâncare, sashimi de șarpe este servit ocazional în unele restaurante tradiționale japoneze. Carnea de șarpe este tăiată în felii subțiri și servită crudă, adesea cu sos de soia și wasabi.

    Tocană de șarpe (Mexic): în anumite regiuni din Mexic, carnea de șarpe este înăbușită cu roșii, ceapă, ardei iute și alte condimente, rezultând o tocană consistentă.

    supă din carnede șarpe

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 12/12/2025

    Vrei o ciocolată caldă perfectă? Iată greșelile pe care să nu le faci

    Gastronomie 12/12/2025

    Cum ne dăm seama dacă avem o intoleranță la gluten sau lactoză?

    Gastronomie 11/12/2025

    Cum gătești legumele congelate: soluția optimă în funcție de fiecare metodă

    Populare în ultima lună
    Un covor tradițional țesut manual, salvat de la gunoi, își caută acum un nou stăpân
    08/12/20254.320 Views
    Când începe vacanța de iarnă la elevi și câte zile libere vor avea cetățenii
    11/12/2025802 Views
    „Floarea Vieții”: documentarul despre frumusețea rurală pe cale de dispariție. „Ne-am propus să analizăm formele caselor și modul în care oamenii le decorează”
    09/12/2025376 Views
    A fost anunțată lista concurenților Eurovision Moldova 2026. Satoshi, printre participanți
    11/12/2025241 Views
    Recomandate
    Gastronomie 12/12/20252 Mins Read26 Views

    Vrei o ciocolată caldă perfectă? Iată greșelile pe care să nu le faci

    Puține lucruri îți pot ridica moralul precum o zi mai caldă, însorită, o gustare preferată,…

    Cum gestionăm corect febra la copii: sfaturi esențiale de la medic

    De ce te trezești cu câteva minute înainte să sune alarma? Cercetătorii explică fenomenul

    Cum ne dăm seama dacă avem o intoleranță la gluten sau lactoză?

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Vrei o ciocolată caldă perfectă? Iată greșelile pe care să nu le faci

    Cum gestionăm corect febra la copii: sfaturi esențiale de la medic

    De ce te trezești cu câteva minute înainte să sune alarma? Cercetătorii explică fenomenul

    Cele mai populare

    Un covor tradițional țesut manual, salvat de la gunoi, își caută acum un nou stăpân

    Când începe vacanța de iarnă la elevi și câte zile libere vor avea cetățenii

    „Floarea Vieții”: documentarul despre frumusețea rurală pe cale de dispariție. „Ne-am propus să analizăm formele caselor și modul în care oamenii le decorează”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.