Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Canapés – aperitive mici și simple pentru masa de Revelion, perfecte pentru un bufet suedez

    31/12/20243 Mins Read23
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Ideale pentru o masa festivă cu bufet suedez, unde lumea stă mai mult în picioare, sunt așa-numitele canapés, aperitive în miniatură, care se pot consuma cu mâna, dintr-o înghițitură. Se servesc pe platouri, iar musafirii nu au nevoie de tacâmuri și farfurii.

    Iată câteva exemple de astfel de aperitive, pe care le putem prepara rapid pentru cina de Revelion:

    Ruladă de tortilla cu șuncă și cremă de brânză. Tăiem foarte șunca. Ungem tortilla cu crema de brânză, o presărăm cu semințe de susan negru, trase puțin la tigaie. Tăiem tortilla în felii de lățimea mezelului, așezăm feliile de șuncă deasupra și rulăm toată fâșia. Închidem cu o scobitoare decorativă și așezăm pe platou.

    Curmale umplute cu brânză proaspătă/ricotta și fistic. Pentru acest preparat este preferabil să folosim curmale proaspete, pe care le curățăm de sâmburi, fără a separa complet cele două jumătăți. În locul din care am extras miezul, umplem cu brânză și presărăm cu fistic tras la tigaie cu sare și tocat lejer.

    aperitive
    Foto: DAP

    Blinii (clătite mici) sau bucățele de pâine toast cu somon afumat și unt. Blinii-le se găsesc de cumpărat în magazinele rusești sau le putem face din aluat de clătite americane (pancakes). Nu greșim nici dacă le înlocuim cu felii mici de pâine prăjită. Ungem pâinea cu unt la temperatura camerei, împachetăm sau rulăm felia de somon afumat pentru a avea un aspect frumos și decorăm cu o măslină și/sau caperă.

    Voile au vent umplute cu icre sau orice salată cu maioneză. Sunt mici „coșulețe” de aluat de foietaj, în interiorul cărora se pun orice fel de umpluturi. Pentru un preparat deosebit puneți o linguriță de salată de icre de crap și decorați cu câteva icre roșii sau negre. Ori alegeți să preparați o salată cu maioneză, de boeuf, pui, creveți, homar sau ciuperci. Varianta cu guacamole și creveți trași la tigaie în ulei de măsline cu usturoi este delicioasă.

    Minipateuri din foietaj. Se pot umple cu carne, brânză, legume, ciuperci, dar cel mai bine este să optați pentru o variantă sofisticată, de pildă o brânză brie și dulceață de portocale.

    aperitive
    Foto: G4Food

    Pentru un aperitiv ultrarafinat alegem scoicile. De preferință unele de dimensiuni mai mari, pe care le vom prepara într-un sos de vin și muștar. Preparăm sosul dintr-o linguriță de unt sau o lingură de ulei de măsline, în care punem o lingură de făină, amestecând pentru a nu face cocoloașe. Adăugăm un pahar de vin alb, ghimbir, o șalotă și un cățel de usturoi tocate mărunt, sucul și coaja de la jumătate de lămâie. Punem și scoicile și acoperim totul cu un capac până când scoicile s-au deschis. Păstrăm scoicile în jumătate de cochilie, aliniate frumos pe un platou și turnăm sosul peste ele. Presărăm puțin pătrunjel tocat.

    aperitive
    Foto: DAP

    Clasicele chifteluțe sau crochete de cașcaval. Sunt perfecte calde sau reci. Trebuie preparate în format mic, cât să poată fi consumate dintr-o îmbucătură. Le decorăm cu rondele de murături sau un sos picant de sriracha și înfigem în fiecare o scobitoare decorativă.

    Ouă umplute. Nu dăm greș niciodată cu ele. Tăiem oul în două cu grijă, pentru ca albușul să rămână în două jumătăți perfecte. Preparăm din gălbenuș diverse combinații: pastă cu maioneză și mici cubulețe de castravete murat; pastă cu sardine; pastă cu avocado, ulei de măsline picant, ceapă și roșii cherry mărunt tăiate.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 12/05/2025

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Mediu 12/05/2025

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Mediu 12/05/2025

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/20251.094 Views
    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji
    08/05/2025251 Views
    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani
    07/05/2025136 Views
    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai
    10/05/2025109 Views
    Recomandate
    Gastronomie 12/05/20254 Mins Read6 Views

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Pe un platou de lemn, aranjate cu grijă și decorate cu petale, sunt așezate câteva…

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Clove tea – ceaiul de cuișoare. De ce ar trebui să îl incluzi în rutina ta zilnică

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji

    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.