Budinca de ciocolată are un gust total deosebit, este puțin ca mousse-ul de ciocolată, dar mult mai cremos, scrie apinchofsaffron.nl. O poți servi cu frișcă bătută și fulgi de ciocolată sau, pentru și mai multă decadență, adaugă zmeură și alune de pădure prăjite. Poți varia ușor rețeta. O poți face chiar cu ciocolată albă și un coulis de zmeură amestecat prin ea.
Ingrediente
- 50 g zahăr pudră
- 20g amidon de porumb
- Un vârf de sare
- 500 ml lapte (de preferat integral, dar poate fi și degresat)
- 200 g ciocolată pură (maxim 70%), ruptă în bucăți mici (+ extra pentru servire, dacă dorești)
- 15 g unt nesărat
Pentru servire (opțional)
- Frișcă bătută
- Fulgi de ciocolată
- Zmeură sau alte fructe roșii
- Alune de pădure prăjite sau caramelizate
Instrucțiuni
- Într-o cratiță mică pune zahărul, amidonul de porumb, sarea și un pic de lapte.
- Amestecă cu un tel și, când nu mai sunt cocoloașe, adaugă restul de lapte.
- Pune cratița pe foc mic/mediu și lasă să se încălzească treptat.
- Amestecă constant pentru a preveni arderea.
- După 3-4 minute, va începe să se îngroașe într-o consistență asemănătoare cu budinca (se va îngroșa și mai mult după ce se răcește). Poți verifica consistența dacă înmoi o lingură în amestec și trasezi o linie cu degetul pe spatele lingurii. Dacă este groasă și linia rămâne vizibilă, este gata.
- Adaugă ciocolata și amestecă până se topește complet.
- Când toată ciocolata s-a topit, adaugă untul și amestecă până se topește și acesta.
- Ia de pe foc și împarte budinca în 4-5 pahare.
- Acoperă și pune în frigider pentru cel puțin 2 ore.
- Servește cu frișcă bătută, fulgi de ciocolată sau orice altceva îți place!
Sursa: G4Food.ro