Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Budincă de ciocolată preparată după o rețetă clasică

    07/03/20252 Mins Read14
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Budinca de ciocolată are un gust total deosebit, este puțin ca mousse-ul de ciocolată, dar mult mai cremos, scrie apinchofsaffron.nl. O poți servi cu frișcă bătută și fulgi de ciocolată sau, pentru și mai multă decadență, adaugă zmeură și alune de pădure prăjite. Poți varia ușor rețeta. O poți face chiar cu ciocolată albă și un coulis de zmeură amestecat prin ea.

    Ingrediente

    • 50 g zahăr pudră
    • 20g amidon de porumb
    • Un vârf de sare
    • 500 ml lapte (de preferat integral, dar poate fi și degresat)
    • 200 g ciocolată pură (maxim 70%), ruptă în bucăți mici (+ extra pentru servire, dacă dorești)
    • 15 g unt nesărat

    Pentru servire (opțional)

    • Frișcă bătută
    • Fulgi de ciocolată
    • Zmeură sau alte fructe roșii
    • Alune de pădure prăjite sau caramelizate

    Instrucțiuni

    1. Într-o cratiță mică pune zahărul, amidonul de porumb, sarea și un pic de lapte.
    2. Amestecă cu un tel și, când nu mai sunt cocoloașe, adaugă restul de lapte.
    3. Pune cratița pe foc mic/mediu și lasă să se încălzească treptat.
    4. Amestecă constant pentru a preveni arderea.
    5. După 3-4 minute, va începe să se îngroașe într-o consistență asemănătoare cu budinca (se va îngroșa și mai mult după ce se răcește). Poți verifica consistența dacă înmoi o lingură în amestec și trasezi o linie cu degetul pe spatele lingurii. Dacă este groasă și linia rămâne vizibilă, este gata.
    6. Adaugă ciocolata și amestecă până se topește complet.
    7. Când toată ciocolata s-a topit, adaugă untul și amestecă până se topește și acesta.
    8. Ia de pe foc și împarte budinca în 4-5 pahare.
    9. Acoperă și pune în frigider pentru cel puțin 2 ore.
    10. Servește cu frișcă bătută, fulgi de ciocolată sau orice altceva îți place!

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 16/11/2025

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Gastronomie 16/11/2025

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Muncă 15/11/2025

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Populare în ultima lună
    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă
    07/11/20251.670 Views
    (VIDEO) Renato Usatîi, profesor de engleză și franceză, provocat de jurnaliști să-și demonstreze talentul lingvistic
    13/11/20251.513 Views
    Macrou scumpit peste noapte: explicațiile Norvegiei, al doilea cel mai mare exportator de pește din lume
    12/11/20251.025 Views
    67 de ani de la nașterea Doinei Aldea-Teodorovici: ultima fotografie a unei legende nemuritoare
    15/11/2025476 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 16/11/20257 Mins Read15 Views

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Deși este tânără și are o experiență de muncă de doar câțiva ani, Valeria Crasov…

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Ce trebuie să conțină eticheta unui produs nealimentar: informații obligatorii pentru consumatori

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Psihologa Valeria Crasov despre divorț, traumele copilăriei și bullying

    Rețetă simplă și delicioasă: toast cu pesto și ou

    Animalele la locul de muncă reduc stresul și cresc satisfacția profesională

    Cele mai populare

    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă

    (VIDEO) Renato Usatîi, profesor de engleză și franceză, provocat de jurnaliști să-și demonstreze talentul lingvistic

    Macrou scumpit peste noapte: explicațiile Norvegiei, al doilea cel mai mare exportator de pește din lume

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.