Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Republica Moldova, un nou punct-cheie al rețelei europene de Centre de Inteligență Artificială

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Brownies din pâine și ciocolată – dulciuri decorative pentru sărbătorile de iarnă

    09/12/20242 Mins Read14
    Foto: g4food.ro/unsplash.com
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    S-a întâmplat să cumperi prea multă pâine? Iată o idee de desert extrem de simplu și pe placul tuturor, cu care putem refolosi pâinea. O rețetă antirisipă dar foarte delicioasă, cu condiția porțiilor mici, pentru că este destul de calorică. Partea cea mai bun este că o putem transforma cu ușurință în brăduți pentru Crăciun. 

    Ingrediente pentru o tavă medie

    150 g pâine uscată

    150 g ciocolată

    120 g lapte, circa

    100 g de unt

    180 g de zahăr brun

    2 ouă

    80 g de făină

    1 linguriță de praf de copt

    3 g sare

    Procedeu

    Așezăm pâinea într-un bol mare, o rupem bucăți cât mai mici și turnăm laptele peste ea, desfăcând-o cât mai bine ca să se înmoaie.

    Separat, într-un vas mic, topim pe flacără la minim untul cu zahărul și ciocolata ruptă în bucăți.

    Se amestecă până avem o compoziție omogenă, stingem aragazul și lăsăm să se răcorească puțin.

    Adăugăm peste ea ouăle, făina, praful de copt, sarea și pâinea care acum s-a înmuiat în lapte.

    Se amestecă bine toată compoziția până este perfect uniformă.

    Se coace într-o tavă tapetată cu hârtie în cuptorul preîncălzit. Este nevoie de circa jumătate de oră la 180 °C.

    Odată gata, atunci când la proba cu scobitoarea nu se mai lipește aluat de ea, se scoate și se lasă să se răcorească preț de câteva minute.

    Se scoate pe o suprafață uniformă, masă sau blat, se taie și se decorează în spiritul Crăciunului.

    Se servesc reci.

    Articol preluat: g4food.ro. 

    dulciuri decorațiuni pentru Crăciun

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 14/10/2025

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Cultură 14/10/2025

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Muncă 14/10/2025

    Republica Moldova, un nou punct-cheie al rețelei europene de Centre de Inteligență Artificială

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”
    11/10/20251.135 Views
    Sunt antidepresantele doar pentru depresie? Ce explică medicul neurolog
    09/10/2025614 Views
    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic
    12/10/2025549 Views
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/2025326 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 14/10/20253 Mins Read15 Views

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Să-ți începi ziua cu un măr roșu poate aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate.…

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Republica Moldova, un nou punct-cheie al rețelei europene de Centre de Inteligență Artificială

    Cum poți crește nivelul vitaminei D cu ajutorul alimentației? Sfaturile nutriționistei

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Republica Moldova, un nou punct-cheie al rețelei europene de Centre de Inteligență Artificială

    Cele mai populare

    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”

    Sunt antidepresantele doar pentru depresie? Ce explică medicul neurolog

    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.