Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Clove tea – ceaiul de cuișoare. De ce ar trebui să îl incluzi în rutina ta zilnică

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Are sarea termen de valabilitate sau nu. Ce trebuie să știi despre termenul de expirare al acesteia

    13/03/20252 Mins Read37
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Sarea în forma sa pură, clorură de sodiu, nu are dată de expirare. Fiind un mineral, este extrem de stabilă și nu favorizează dezvoltarea bacteriilor. Este extrasă din zăcăminte care există de milioane de ani, ca dovadă că nu expiră, scrie cookist.it.

    Frecvent găsim date de expirare pe ambalaje: la ce se referă acestea? De obicei, este vorba despre o posibilă descompunere microbiană a ambalajului. Există însă și alte tipuri de sare, cum ar fi sarea aromată sau sarea cu adaos de iod, care se pot deteriora, chiar dacă foarte lent. Nu este o coincidență faptul că datele de expirare pentru aceste produse sunt foarte lungi și acoperă mai mulți ani.

    Sarea de masă conține adesea aditivi, cum ar fi agenți antiaglomeranți sau iod. Acești aditivi se pot degrada în timp, afectând calitatea sării. Prin urmare, unele ambalaje de sare pot purta o dată de valabilitate, dar aceasta nu înseamnă că sarea „expiră” în sensul tradițional și poate fi consumată chiar și după data de valabilitate.

    Un alt punct al problemei este capacitatea mare a sării de a absorbi umezeala din aer, formând cocoloașe. Cu toate acestea, nu o face inutilizabilă, dar îi poate altera consistența, motiv pentru care recomandăm depozitarea ei într-un recipient etanș. Există o problemă separată pentru sarea iodată: iodul adăugat la sarea iodată se poate degrada efectiv în timp, mai ales în condiții de umiditate și temperatură ridicate. Astfel, sarea iodată își poate pierde conținutul de iod în timp, dar chiar și în acest caz, nu vorbim despre o expirare reală, pur și simplu își pierde aditivul. Ca regulă generală, vă sugerăm să nu folosiți același pachet de sare de masă sau de mare pentru o perioadă de timp care depășește 5 ani de când l-ați deschis, dar cine are sare de 5 ani acasă, deschisă, fără să o folosească pe toată?

    Articole asemănătoare

    Mediu 12/05/2025

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Mediu 12/05/2025

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    RECOMANDATE 12/05/2025

    Clove tea – ceaiul de cuișoare. De ce ar trebui să îl incluzi în rutina ta zilnică

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/20251.078 Views
    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji
    08/05/2025251 Views
    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani
    07/05/2025136 Views
    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai
    10/05/2025109 Views
    Recomandate
    Mediu 12/05/20252 Mins Read10 Views

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

     Plantele aromatice se încadrează bine în spații mici, tocmai de aceea, dacă trăiești la bloc,…

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Clove tea – ceaiul de cuișoare. De ce ar trebui să îl incluzi în rutina ta zilnică

    Conservarea căpșunilor: 5 moduri de a le consuma tot anul

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Clove tea – ceaiul de cuișoare. De ce ar trebui să îl incluzi în rutina ta zilnică

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji

    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.