Anual, la data de 13 noiembrie este celebrată Ziua Mondială a Bunătății. Această sărbătoare a fost introdusă în 1998 de către Mișcarea Mondială a Bunătății, o coaliție de ONG-uri de bunăvoință a națiunilor.
Pe 13 noiembrie, 1997, în Japonia s-au adunat mai multe organizații având scopul comun de a promova bunătatea la nivel mondial. La această conferință a fost semnată declarația care a pus bazele apariției Zilei Mondiale a Bunătății, care a fost celebrată pentru prima dată anul următor. Mișcarea Mondială a Bunătății, fondatoarea sărbătorii, reprezintă o organizație non-profit și neguvernamentală și are drept scop inspirarea și încurajarea oamenilor de a face mai mult bine, de a da dovadă de bunătate în fiecare zi.
În acest context, Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei, cu sprijinul poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID Moldova) și-a propus și în acest an să lanseze „Săptămâna Națională a Bunătății”. Astfel, între 11 și 19 noiembrie se desfășoară a patra ediție a acestui eveniment. Organizatorii campaniei își propun să promoveze filantropia prin implicarea activă a autorităților locale, agenților economici și ONG-urilor în activități filantropice, încurajând comunitatea să participe și să contribuie în sprijinul cauzelor sociale.
Ziua Mondială a Bunătății este un moment important în care ne putem aminti că, în pofida provocărilor zilnice, bunătatea are puterea de a transforma lumea și că fiecare act de bunăvoință contribuie la crearea relațiilor armonioase dintre oameni.