Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ocupație de weekend: ce poți face cu cei mici? Descoperă creații minunate din frunze uscate

    Cum să adopți un animal de companie în familie: sfaturi pentru părinți și copii

    Care sunt semnele că ai putea avea un atac de panică

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Mic dejun rapid: ovăz peste noapte cu arome de toamnă

    18/10/20252 Mins Read13
    Sursa foto: EatingWell
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Perele fragede, sotate cu scorțișoară și sirop de arțar, sunt încorporate în ovăz cremos, completat de nuci pecan crocante și semințe de chia. Un strop de iaurt grecesc adaugă o notă acrișoară echilibrată, iar vanilia și scorțișoara conferă căldură și profunzime aromelor. Potrivit EatingWell, preparatul se păstrează bine pentru mai multe zile, fiind o alternativă răcoritoare și hrănitoare la terciul de ovăz gătit.

    Ingrediente (pentru 4 porții – rețeta originală)

    • 2 pere mici, cu coaja lăsată, fără cotoare și tocate
    • 2 linguri sirop de arțar pur + 2 lingurițe, împărțite
    • 1 linguriță scorțișoară măcinată
    • 2 căni fulgi de ovăz clasici
    • 2 căni lapte de migdale simplu, neîndulcit
    • ½ cană iaurt grecesc simplu, integral
    • ¼ cană nuci pecan, tocate
    • 2 linguri semințe de chia
    • 1 lingură extract de vanilie
    • ¼ linguriță sare
    Sursa: EatingWell

    Mod de preparare

    1. Într-o tigaie medie, amestecă perele tocate cu 2 linguri de sirop de arțar și 1 linguriță de scorțișoară. Gătește la foc mediu, amestecând des, până când perele se înmoaie ușor (aproximativ 10–12 minute). Lasă compoziția să se răcească timp de 15 minute. Transferă ⅓ cană din amestec într-un bol mic, acoperă și păstrează la frigider pentru decorarea finală.
    2. Într-un bol mediu, amestecă 2 căni de fulgi de ovăz, 2 căni de lapte de migdale, ½ cană de iaurt grecesc, ¼ cană de nuci pecan, 2 linguri de semințe de chia, 1 lingură de extract de vanilie, ¼ linguriță de sare, restul compoziției de pere și cele 2 lingurițe rămase de sirop de arțar. Bate bine cu un tel până se omogenizează. Acoperă bolul și dă-l la frigider pentru cel puțin 8 ore, până când amestecul se întărește și capătă o consistență cremoasă.
    3. Pentru asamblare, împarte amestecul de ovăz în 4 borcane de 240 ml. Pune deasupra fiecărui borcan câte o lingură generoasă din compoziția de pere păstrată la frigider. Servește imediat sau păstrează la rece pentru un mic dejun rapid și hrănitor.
    Valori nutriționale:
    • Calorii: 362 kcal
    • Grăsimi: 12 g
    • Carbohidrați: 52 g
    • Proteine: 11 g

    Articole asemănătoare

    Odihnă 18/10/2025

    Ocupație de weekend: ce poți face cu cei mici? Descoperă creații minunate din frunze uscate

    Odihnă 18/10/2025

    Cum să adopți un animal de companie în familie: sfaturi pentru părinți și copii

    RECOMANDATE 18/10/2025

    Care sunt semnele că ai putea avea un atac de panică

    Populare în ultima lună
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/20252.073 Views
    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic
    12/10/2025625 Views
    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia
    16/10/2025602 Views
    Nemulțumiri la adresa Primăriei: Adriana Ochișanu, exclusă din concertul de Hram, iar familia lui Gheorghe Urschi acuză promisiuni neonorate
    16/10/2025596 Views
    Recomandate
    Odihnă 18/10/20251 Min Read15 Views

    Ocupație de weekend: ce poți face cu cei mici? Descoperă creații minunate din frunze uscate

    Frunzele multicolore de toamnă nu sunt doar un spectacol al naturii — ele pot deveni…

    Cum să adopți un animal de companie în familie: sfaturi pentru părinți și copii

    Care sunt semnele că ai putea avea un atac de panică

    Mic dejun rapid: ovăz peste noapte cu arome de toamnă

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ocupație de weekend: ce poți face cu cei mici? Descoperă creații minunate din frunze uscate

    Cum să adopți un animal de companie în familie: sfaturi pentru părinți și copii

    Care sunt semnele că ai putea avea un atac de panică

    Cele mai populare

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic

    (VIDEO) Sankt Petersburg: Tinerii cântă pe străzi melodii anti-război, interzise în Rusia

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.