Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Mic dejun rapid: ovăz peste noapte cu arome de toamnă

    18/10/20252 Mins Read19
    Sursa foto: EatingWell
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Perele fragede, sotate cu scorțișoară și sirop de arțar, sunt încorporate în ovăz cremos, completat de nuci pecan crocante și semințe de chia. Un strop de iaurt grecesc adaugă o notă acrișoară echilibrată, iar vanilia și scorțișoara conferă căldură și profunzime aromelor. Potrivit EatingWell, preparatul se păstrează bine pentru mai multe zile, fiind o alternativă răcoritoare și hrănitoare la terciul de ovăz gătit.

    Ingrediente (pentru 4 porții – rețeta originală)

    • 2 pere mici, cu coaja lăsată, fără cotoare și tocate
    • 2 linguri sirop de arțar pur + 2 lingurițe, împărțite
    • 1 linguriță scorțișoară măcinată
    • 2 căni fulgi de ovăz clasici
    • 2 căni lapte de migdale simplu, neîndulcit
    • ½ cană iaurt grecesc simplu, integral
    • ¼ cană nuci pecan, tocate
    • 2 linguri semințe de chia
    • 1 lingură extract de vanilie
    • ¼ linguriță sare
    Sursa: EatingWell

    Mod de preparare

    1. Într-o tigaie medie, amestecă perele tocate cu 2 linguri de sirop de arțar și 1 linguriță de scorțișoară. Gătește la foc mediu, amestecând des, până când perele se înmoaie ușor (aproximativ 10–12 minute). Lasă compoziția să se răcească timp de 15 minute. Transferă ⅓ cană din amestec într-un bol mic, acoperă și păstrează la frigider pentru decorarea finală.
    2. Într-un bol mediu, amestecă 2 căni de fulgi de ovăz, 2 căni de lapte de migdale, ½ cană de iaurt grecesc, ¼ cană de nuci pecan, 2 linguri de semințe de chia, 1 lingură de extract de vanilie, ¼ linguriță de sare, restul compoziției de pere și cele 2 lingurițe rămase de sirop de arțar. Bate bine cu un tel până se omogenizează. Acoperă bolul și dă-l la frigider pentru cel puțin 8 ore, până când amestecul se întărește și capătă o consistență cremoasă.
    3. Pentru asamblare, împarte amestecul de ovăz în 4 borcane de 240 ml. Pune deasupra fiecărui borcan câte o lingură generoasă din compoziția de pere păstrată la frigider. Servește imediat sau păstrează la rece pentru un mic dejun rapid și hrănitor.
    Valori nutriționale:
    • Calorii: 362 kcal
    • Grăsimi: 12 g
    • Carbohidrați: 52 g
    • Proteine: 11 g

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 25/12/2025

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Populare în ultima lună
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/2025152 Views
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025103 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202595 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202578 Views
    Recomandate
    Gastronomie 25/12/202511 Mins Read44 Views

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Deseori, legumele se deteriorează înainte de a ajunge să fie consumate. Dacă știi cum să…

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cum să spui „Crăciun Fericit” în 19 limbi

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cele mai populare

    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.