Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum poți crește nivelul vitaminei D cu ajutorul alimentației? Sfaturile nutriționistei

    Chișinăuienii celebrează hramul orașului. Ce evenimente vor avea loc pe parcursul zilei

    Muffins cu dovleac și ciocolată: dejun sau o gustare delicioasă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Odihnă

    Turcia ar putea renunța la celebrul sistem „all inclusive” care a atras milioane de turiști

    13/08/20252 Mins Read72
    Foto: sabah.com.tr
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Guvernul Turciei a inițiat măsuri pentru reducerea risipei alimentare la micul-dejun tip bufet sau mixt. Noile reglementări vor elimina cerința unui număr minim de persoane pentru servirea micului-dejun mixt, iar în hotelurile all-inclusive se va trece la sistemul „îți alegi singur mâncarea”, relatează libertatea.ro, citând presa locală din Turcia. 

    În Turcia se irosesc 23 de milioane de tone de alimente anual

    Potrivit Fundației Turce pentru Prevenirea Deșeurilor, în fiecare an se irosesc aproximativ 23 de milioane de tone de alimente, dintre care circa 35% din fructe și legume sunt aruncate înainte de a fi consumate. Consiliul Prezidențial pentru Agricultură și Politici Alimentare, care a elaborat un raport detaliat pe această temă, îl va prezenta președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

    Jumătate din alimentele de la micul-dejun se aruncă

    Ramazan Bingöl, membru al Consiliului și președinte al Asociației pentru Toate Restaurantele și Turism (TÜRES), a declarat că jumătate din micul-dejun mixt se aruncă, problemă amplificată de obligativitatea unui număr fix de porții în funcție de numărul de clienți. El a menționat și risipa din bufeturile hotelurilor, propunând trecerea la sistemul à la carte, unde oaspeții comandă strict ce vor să mănânce.

    Noile reglementări ar permite, de exemplu, ca trei persoane să comande un mic-dejun mixt pentru două persoane, iar în caz contrar, localul ar putea fi sancționat la sesizarea Ministerului Comerțului.

    Potrivit autorităților turce, risipa alimentară este răspândită în gospodării, sectorul serviciilor, comerțul cu amănuntul și distribuție. Problemele din lanțul de aprovizionare, recoltare și depozitare agravează situația.

    all inclusive Turcia ar putea renunta Turcia hotele

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 14/10/2025

    Cum poți crește nivelul vitaminei D cu ajutorul alimentației? Sfaturile nutriționistei

    Cultură 14/10/2025

    Chișinăuienii celebrează hramul orașului. Ce evenimente vor avea loc pe parcursul zilei

    Gastronomie 14/10/2025

    Muffins cu dovleac și ciocolată: dejun sau o gustare delicioasă

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”
    11/10/20251.134 Views
    Sunt antidepresantele doar pentru depresie? Ce explică medicul neurolog
    09/10/2025613 Views
    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic
    12/10/2025536 Views
    „Eu nu credeam că există atâta dragoste în jur”. Astăzi ne amintim de Viorel Mardare
    07/10/2025220 Views
    Recomandate
    Gastronomie 14/10/20254 Mins Read16 Views

    Cum poți crește nivelul vitaminei D cu ajutorul alimentației? Sfaturile nutriționistei

    Vitamina D are un rol important pentru sănătatea fiecăruia dintre noi. Potrivit G4Food, nu este…

    Chișinăuienii celebrează hramul orașului. Ce evenimente vor avea loc pe parcursul zilei

    Muffins cu dovleac și ciocolată: dejun sau o gustare delicioasă

    Satul Bujor va avea un parc nou: locuitorii și diaspora sunt îndemnați să contribuie prin campania „Un copac pentru Bujor”

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum poți crește nivelul vitaminei D cu ajutorul alimentației? Sfaturile nutriționistei

    Chișinăuienii celebrează hramul orașului. Ce evenimente vor avea loc pe parcursul zilei

    Muffins cu dovleac și ciocolată: dejun sau o gustare delicioasă

    Cele mai populare

    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”

    Sunt antidepresantele doar pentru depresie? Ce explică medicul neurolog

    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.