Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cine este Cezar Paul-Bădescu, scriitorul din manualul de română, care a vizitat elevii din Cahul după un mesaj primit de la aceștia pe Facebook

    World Travel Awards: Portugalia a fost votată „Cea mai bună destinație din Europa” pentru 2025

    Câți pași sunt suficienți pentru sănătatea inimii? Ce spune un nou studiu

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Desertul perfect pentru vară: tiramisu cu căpșuni și mentă, o rețetă fresh și ușor de preparat

    02/06/20252 Mins Read27
    Sursa foto: caTine.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Tiramisu cu căpșuni este desertul ideal pentru picnicuri, mese în familie sau petreceri în grădină. Gustul său proaspăt și textura ușoară îl transformă într-o alternativă perfectă la prăjiturile grele de vară. În plus, poate fi adaptat cu zmeură, afine sau alte fructe de sezon, transmite G4Food.

    Cum se prepară tiramisu cu căpșuni

    Ingrediente (pentru 6 porții):

    • 500 g de căpșuni proaspete
    • 250 g mascarpone
    • 200 ml frișcă lichidă (neîndulcită)
    • 100 g zahăr pudră
    • 1 plic zahăr vanilat
    • 200 g pișcoturi
    • 100 ml suc de căpșuni (sau sirop diluat)
    • zeama de la ½ lămâie
    • frunze de mentă pentru decor

    Mod de preparare:

    1. Spală bine căpșunile. Păstrează câteva pentru decor, iar restul pasează-le cu blenderul împreună cu zeama de lămâie și 1 lingură de zahăr. Acesta va fi sosul pentru însiropat pișcoturile.

    2. Într-un bol, mixează frișca până se întărește. Într-un alt bol, amestecă mascarponele cu zahărul pudră și zahărul vanilat, apoi încorporează frișca bătută, amestecând ușor, cu o spatulă.

    3. Înmoaie rapid pișcoturile în sosul de căpșuni și așază-le într-un vas de sticlă sau în cupe individuale. Peste primul strat de pișcoturi, adaugă un strat de cremă, apoi încă un strat de pișcoturi și unul de cremă.

    4. Nivelează frumos deasupra, ornează cu felii de căpșuni și frunze de mentă, apoi lasă desertul la frigider cel puțin 4 ore (ideal, peste noapte).

    Articole asemănătoare

    Cultură 26/10/2025

    Cine este Cezar Paul-Bădescu, scriitorul din manualul de română, care a vizitat elevii din Cahul după un mesaj primit de la aceștia pe Facebook

    Cultură 26/10/2025

    World Travel Awards: Portugalia a fost votată „Cea mai bună destinație din Europa” pentru 2025

    RECOMANDATE 26/10/2025

    Câți pași sunt suficienți pentru sănătatea inimii? Ce spune un nou studiu

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României
    24/10/20254.550 Views
    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament
    22/10/20254.066 Views
    (VIDEO) S-a născut prematur, iar medicii nu-i dădeau șanse să poată vorbi sau merge. Acum, la 22 de ani, a luptat în ring cu idolul său, Cătălin Moroșanu
    25/10/20253.901 Views
    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat
    21/10/20253.482 Views
    Recomandate
    Cultură 26/10/20256 Mins Read89 Views

    Cine este Cezar Paul-Bădescu, scriitorul din manualul de română, care a vizitat elevii din Cahul după un mesaj primit de la aceștia pe Facebook

    „Totul a început cu un mesaj pe care l-am primit de la o elevă din…

    World Travel Awards: Portugalia a fost votată „Cea mai bună destinație din Europa” pentru 2025

    Câți pași sunt suficienți pentru sănătatea inimii? Ce spune un nou studiu

    Copilul minor pleacă în excursie peste hotare? Tot ce trebuie să știe părinții

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cine este Cezar Paul-Bădescu, scriitorul din manualul de română, care a vizitat elevii din Cahul după un mesaj primit de la aceștia pe Facebook

    World Travel Awards: Portugalia a fost votată „Cea mai bună destinație din Europa” pentru 2025

    Câți pași sunt suficienți pentru sănătatea inimii? Ce spune un nou studiu

    Cele mai populare

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament

    (VIDEO) S-a născut prematur, iar medicii nu-i dădeau șanse să poată vorbi sau merge. Acum, la 22 de ani, a luptat în ring cu idolul său, Cătălin Moroșanu

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.