Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cine este Cezar Paul-Bădescu, scriitorul din manualul de română, care a vizitat elevii din Cahul după un mesaj primit de la aceștia pe Facebook

    World Travel Awards: Portugalia a fost votată „Cea mai bună destinație din Europa” pentru 2025

    Câți pași sunt suficienți pentru sănătatea inimii? Ce spune un nou studiu

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Chec aperitiv: se poate personaliza cu orice aveți în frigider, spanac, urzici sau chiar ciuperci

    28/05/20252 Mins Read14
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Checul aperitiv este soluția perfectă pentru un mic dejun, un brunch, un picnic sau o gustare savuroasă între mese. Rețeta de mai jos este simplă, versatilă și pune în valoare legumele de sezon, notează G4Food.

    Checul aperitiv de primăvară se poate personaliza cu orice aveți în frigider: resturi de friptură, spanac, urzici, leurdă sau chiar ciuperci sotate. Este o rețetă ideală pentru a evita risipa alimentară și pentru a aduce un strop de culoare în farfurie.

    Chec aperitiv. Ingrediente:

    • 4 ouă
    • 200 g făină
    • 100 ml lapte
    • 50 ml ulei
    • 1 plic praf de copt
    • 150 g brânză telemea (sau feta)
    • 100 g cașcaval ras
    • 1 legătură de ceapă verde
    • 1 ardei gras roșu
    • 1 dovlecel mic
    • 2 linguri măsline feliate (opțional)
    • Sare, piper după gust
    • Verdeață (mărar, pătrunjel) tocată fin

    Chec aperitiv. Mod de preparare:

    1. Într-un bol încăpător, se bat ouăle cu un praf de sare. Se adaugă laptele și uleiul, apoi făina amestecată cu praful de copt.

    2. Se încorporează brânza sfărâmată, cașcavalul ras, legumele tăiate cubulețe mici și măslinele. Se asezonează cu piper și verdeață după gust.

    3. Compoziția se toarnă într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 35-40 de minute, până se rumenește frumos și trece testul cu scobitoarea.

    4. Se lasă la răcit și se taie felii. Este la fel de bun cald, cât și rece.

    Articole asemănătoare

    Cultură 26/10/2025

    Cine este Cezar Paul-Bădescu, scriitorul din manualul de română, care a vizitat elevii din Cahul după un mesaj primit de la aceștia pe Facebook

    Cultură 26/10/2025

    World Travel Awards: Portugalia a fost votată „Cea mai bună destinație din Europa” pentru 2025

    RECOMANDATE 26/10/2025

    Câți pași sunt suficienți pentru sănătatea inimii? Ce spune un nou studiu

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României
    24/10/20254.541 Views
    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament
    22/10/20254.065 Views
    (VIDEO) S-a născut prematur, iar medicii nu-i dădeau șanse să poată vorbi sau merge. Acum, la 22 de ani, a luptat în ring cu idolul său, Cătălin Moroșanu
    25/10/20253.836 Views
    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat
    21/10/20253.480 Views
    Recomandate
    Cultură 26/10/20256 Mins Read84 Views

    Cine este Cezar Paul-Bădescu, scriitorul din manualul de română, care a vizitat elevii din Cahul după un mesaj primit de la aceștia pe Facebook

    „Totul a început cu un mesaj pe care l-am primit de la o elevă din…

    World Travel Awards: Portugalia a fost votată „Cea mai bună destinație din Europa” pentru 2025

    Câți pași sunt suficienți pentru sănătatea inimii? Ce spune un nou studiu

    Copilul minor pleacă în excursie peste hotare? Tot ce trebuie să știe părinții

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cine este Cezar Paul-Bădescu, scriitorul din manualul de română, care a vizitat elevii din Cahul după un mesaj primit de la aceștia pe Facebook

    World Travel Awards: Portugalia a fost votată „Cea mai bună destinație din Europa” pentru 2025

    Câți pași sunt suficienți pentru sănătatea inimii? Ce spune un nou studiu

    Cele mai populare

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament

    (VIDEO) S-a născut prematur, iar medicii nu-i dădeau șanse să poată vorbi sau merge. Acum, la 22 de ani, a luptat în ring cu idolul său, Cătălin Moroșanu

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.