Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Cum pregătești un prânz în 20 de minute. Trucuri de a găti mai rapid, dar și gustos

    22/05/20253 Mins Read35
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    O bună organizare, atât mentală, cât și a ingredientelor, precum și evitarea distragerilor și folosirea eficientă a resurselor, te poate ajuta să economisești mult timp în pregătirea preparatelor, relatează 20 minutos, transmite G4Food.

    Când încercăm să gătim un preparat elaborat acasă, petrecem jumătate de zi în bucătărie; totuși, când mâncăm la restaurant, ni se servește destul de repede. Ce fac bucătăriile din restaurante pentru a farfuriile comandate servi atât de rapid?

    Bucătarii experți gătesc adesea mai multe componente ale unui fel de mâncare în același timp, au un control excelent și abilitatea de a ajusta rețetele din mers, folosind ingrediente disponibile sau scurtături inteligente fără a compromite gustul.

    Tehnica experților pentru a găti mai repede

    A avea ingredientele tocate și la îndemână ajută foarte mult la economisirea timpului. Mulți factori contribuie la faptul că un bucătar poate scoate un preparat într-un timp scurt, dar dacă există o tehnică deosebit de importantă în restaurante, aceasta este pregătirea în avans. Nu vorbim despre produse semipreparate, ci despre a avea totul pregătit, cu excepția ultimelor detalii și a montării pe farfurie. De exemplu, garnituri precum orezul se prepară în cantități mari, deoarece pot fi folosite la mai multe feluri de mâncare din meniu.

    O altă tehnică foarte utilizată este cunoscută sub denumirea de “mise en place”. Acest concept definește totalitatea sarcinilor organizatorice necesare pentru prepararea elementelor din meniu. Tocarea și pregătirea legumelor înainte de a te apuca efectiv de gătit îți permite să lucrezi mai rapid. A avea totul la îndemână și deja porționat economisește foarte mult timp.

    Multitasking și scurtături în bucătărie

    Folosirea eficientă a electrocasnicelor și abilitatea de a face mai multe lucruri în același timp influențează semnificativ durata gătitului. Cu electrocasnice de calitate și folosind timpul de așteptare dintre procese pentru a avansa cu alte preparate, poți economisi timp considerabil.

    De asemenea, există metode de gătit mai rapide și delicioase, precum gătirea la aburi, la grătar sau prin sotare. Pentru tocănițe sau mâncăruri lente, oala sub presiune este o alegere excelentă. În unele cazuri, pentru a obține gusturi intense, este nevoie de timpi lungi de gătire, dar aceștia pot fi compensați folosind condimente și ierburi aromatice proaspete.

    În concluzie, a fi organizat și a pregăti din timp anumite etape face procesul de gătit mai plăcut și mai eficient. Să faci curățenie pe parcurs evită aglomerarea de vase la final, iar în ultimă instanță, este important să acorzi atenția cuvenită gătitului.

    De multe ori tratăm gătitul ca pe o sarcină secundară, în timp ce facem alte lucruri. Așa este foarte ușor să te distragi, să greșești sau să compromiți preparatul. Când gătim, trebuie să o facem cu toate cele cinci simțuri.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    Gastronomie 27/12/2025

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025108 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/2025100 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202586 Views
    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei
    26/12/202573 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 27/12/20255 Mins Read29 Views

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Un atac de panică nu este acea grijă apăsătoare pe care o avem ocazional. Este…

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Cele mai vizitate destinații turistice din 2025, potrivit unui clasament

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.