Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Crumpets englezești, asemănătoare clătitelor, sunt baza perfectă pentru un mic dejun dulce sau sărat

    22/05/20252 Mins Read17
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Crumpets în varianta clasică, la mic dejun, se servesc călduțe, cu unt topit și dulceață sau fructe coapte. În variantele sărate înlocuiesc pâinea.

    Ingrediente

    • 170 de gr de făină de forță (din cea pentru pâine)
    • 200 de ml de lapte integral cald (dar nu fierbinte)
    • 50 de ml de apă, puțin călduță
    • 3 gr de drojdie uscată
    • 1 lingură de zahăr
    • Un vârf de linguriță de sare

    Preparare crumpets

    1. Amestecă laptele cu apa, să fie ambele încălzite puțin (jumătate de minut la microunde).
    2. Dizolvă drojdia și zahărul în lichid. Lasă 15 minute să se activeze drojdia.
    3. Adaugă făina și sarea în lichid. Omogenizează cu telul timp de aproximativ 5 minute.
    4. Acoperă cu un prosop curat și lasă la dospit până când aluatul devine aerat și își dublează volumul – poate dura între 2 și 3 ore.
    5. Într-o tigaie antiaderentă, pune inele metalice de gătit (aprox. 6 cm diametru). Unge marginile cu puțin ulei.
    6. Fără să amesteci aluatul, toarnă 3-4 linguri de compoziție în fiecare inel. Coace la foc mediu-scăzut timp de 5 minute sau până când suprafața pare gătită și este plină de găurele, la fel ca la clătite.
    7. Scoate ușor din inele cu un cuțit, întoarce pe cealaltă parte și mai coace 1 minut, doar cât să prindă o crustă ușoară.

    Servește-le călduțe, cu puțin unt.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    RECOMANDATE 27/12/2025

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    Gastronomie 27/12/2025

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025108 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/2025100 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202586 Views
    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei
    26/12/202573 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 27/12/20255 Mins Read29 Views

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Un atac de panică nu este acea grijă apăsătoare pe care o avem ocazional. Este…

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Cele mai vizitate destinații turistice din 2025, potrivit unui clasament

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum recunoști un atac de panică și de ce apare

    Cum ajută fructele digestia și care sunt cele mai eficiente

    2 ceaiuri din plante cu efect antiinflamator și beneficii pentru digestie, ușor de preparat acasă

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.