Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Serviciile poștale în Republica Moldova: ce drepturi ai ca utilizator

    Anastasia Nichita își prezintă diplomele de studii și vorbește despre comparația cu Țuțu. Mesajul sportivei deputate către cetățeni

    Cine este Cezar Paul-Bădescu, scriitorul din manualul de română, care a vizitat elevii din Cahul după un mesaj primit de la aceștia pe Facebook

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Trufe cu lămâie și cocos, un desert rece și aromat, fără coacere

    05/05/20252 Mins Read11
    Sursa foto: facebook.com/giallozafferano
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Trufe cu lămâie și cocos, un desert foarte ușor de preparat, care place tuturor, scrie G4Food.

    Ingrediente pentru 4 porții de desert trufe de lămâie

    • 150 g ricotta
    • 100 g mascarpone
    • 170 g fulgi de cocos sau făină
    • 10 pișcoturi de șampanie sau, în lipsă, 1o biscuiți simpli – circa 100 g
    • coaja și sucul de la 1 lămâie netratată
    • 50 g zahăr

    Procedeu

    Într-un bol de lucru, amestecăm bine ricotta cu mascarpone și cu zahărul, apoi adăugăm biscuiții striviți manual, grosier.

    Adăugăm sucul și coaja de lămâie: la acest capitol ar putea fi nevoie de o mică ajustare personală. E posibil să fie mai puțin suc, în funcție de mărimea lămâii, de intensitatea gustului acid etc. Deci adăugăm doar o parte de suc și completăm treptat până când găsim că gustul este echilibrat. În ce privește coaja, o putem adăuga de la început pe toată, este imposibil să fie prea mult, iar intensitatea ei aromatică se diminează parțial, aroma fiind dată și de uleiuri volatile.

    Adăugăm apoi și fulgii sau făina de cocos și amestecăm bine, până obținem un amestec omogen. Se va lipi puțin de mâini, motiv pentru care procedăm în continuare astfel: formăm cu mâinile umezite câte o bilă din circa 1 linguriță cu vârf de compoziție și le trecem pe fiecare prin făină de cocos.

    Când toate trufele sunt gata, le lăsăm la frigider cel puțin două ore  înainte de a le servi. Aceste trufe cu lămâie și cocos se pot păstra la frigider până la 3 zile.

    Articole asemănătoare

    Muncă 27/10/2025

    Serviciile poștale în Republica Moldova: ce drepturi ai ca utilizator

    RECOMANDATE 27/10/2025

    Anastasia Nichita își prezintă diplomele de studii și vorbește despre comparația cu Țuțu. Mesajul sportivei deputate către cetățeni

    Cultură 26/10/2025

    Cine este Cezar Paul-Bădescu, scriitorul din manualul de română, care a vizitat elevii din Cahul după un mesaj primit de la aceștia pe Facebook

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României
    24/10/20254.560 Views
    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament
    22/10/20254.070 Views
    (VIDEO) S-a născut prematur, iar medicii nu-i dădeau șanse să poată vorbi sau merge. Acum, la 22 de ani, a luptat în ring cu idolul său, Cătălin Moroșanu
    25/10/20253.968 Views
    Apă potabilă pentru locuitorii din Selemet, datorită donațiilor făcute în memoria unui tânăr din sat
    21/10/20253.690 Views
    Recomandate
    Muncă 27/10/20254 Mins Read12 Views

    Serviciile poștale în Republica Moldova: ce drepturi ai ca utilizator

    Chiar și în era digitală, poșta rămâne un instrument important pentru expedierea scrisorilor, coletelor și…

    Anastasia Nichita își prezintă diplomele de studii și vorbește despre comparația cu Țuțu. Mesajul sportivei deputate către cetățeni

    Cine este Cezar Paul-Bădescu, scriitorul din manualul de română, care a vizitat elevii din Cahul după un mesaj primit de la aceștia pe Facebook

    World Travel Awards: Portugalia a fost votată „Cea mai bună destinație din Europa” pentru 2025

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Serviciile poștale în Republica Moldova: ce drepturi ai ca utilizator

    Anastasia Nichita își prezintă diplomele de studii și vorbește despre comparația cu Țuțu. Mesajul sportivei deputate către cetățeni

    Cine este Cezar Paul-Bădescu, scriitorul din manualul de română, care a vizitat elevii din Cahul după un mesaj primit de la aceștia pe Facebook

    Cele mai populare

    (VIDEO) Cine este Ulizana Malimon, tânăra din Chișinău care l-a făcut pe Tudor Chirilă să se întoarcă în primele secunde la Vocea României

    De la terenul de sport și scena artistică la Parlament: promisiunile deputaților care au ajuns pentru prima dată în Parlament

    (VIDEO) S-a născut prematur, iar medicii nu-i dădeau șanse să poată vorbi sau merge. Acum, la 22 de ani, a luptat în ring cu idolul său, Cătălin Moroșanu

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.