Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cele mai vizitate destinații turistice din 2025, potrivit unui clasament

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă de post: sarmale cu orez în foi de viță

    12/04/20252 Mins Read17
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Pe lângă sarmale de carne, există și numeroase rețete de sarmale de post.

    Ingrediente

    • 1 borcan cu frunze de viță de vie
    • 500 de gr de orez cu bob rotund
    • 2 cepe
    • 1 morcov
    • 1 dovlecel
    • Câteva linguri de ulei de măsline extra virgin
    • 300-400 de ml suc de roșii (un borcan)
    • Sare, piper
    • Condimentele care vă plac

    Prepararea sarmalelor

    Se curăță ceapa, morcovul și dovlecelul. Se dau pe răzătoare sau se toacă în blender și se călesc în câteva linguri de ulei. Orezul îl punem după vreo 10 minute și mai lăsăm pe foc 10 minute. Dregem cu sare, piper și ce mai doriți: cimbru, mărar etc.

    Lăsăm deoparte compoziția și spălăm frunzele.

    Cum se înfășoară sarmalele

    Punem compoziția în vârful foii. Se rulează și se introduc în interior capetele.

    Se pun pe fundul oalei câteva foi, apoi sarmalele circular, una lângă alta, înghesuite ca să nu se desfacă la fiert, în straturi. Deasupra se toarnă bulionul și apă cât să acopere sarmalele, nu până sus ca la ciorbă.

    Le putem găti pe aragaz, la foc mic, cam 1 oră sau la cuptor, 2 ore. Pe aragaz vom adăuga apă atunci când scade cea din oală, în cuptor nu e nevoie, dar vom pune un capac sau folie de aluminiu. Setați cuptorul la 180 de gr C, căldură sus-jos.

    Se servesc cu ardei iute, smântână vegetală sau iaurt de soia, pentru a fi de post și mămăliguță.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Odihnă 27/12/2025

    Cele mai vizitate destinații turistice din 2025, potrivit unui clasament

    Gastronomie 27/12/2025

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025106 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202598 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202582 Views
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/202574 Views
    Recomandate
    Odihnă 27/12/20254 Mins Read6 Views

    Cele mai vizitate destinații turistice din 2025, potrivit unui clasament

    Euronews Travel a analizat unele dintre cele mai vizitate destinații ale anului 2025, de la…

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cele mai vizitate destinații turistice din 2025, potrivit unui clasament

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.