Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Un deliciu de primăvară: Soufflé cu spanac și brânzeturi

    05/04/20253 Mins Read17
    Sursa foto: parmalat.it
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Un soufflé este un preparat tipic bucătăriei franceze, una dintre variantele cele mai practicate fiind cea de primăvară, în care se folosesc verdețuri amestecate cu brânzeturi. Poate fi pe post de aperitiv, dar poate însoți o supă sau o salată și, asfel, devine parte a unui meniu complet la mesele principale, scrie G4Food.

    Ingredientele trebuie să fie pregătite și mărunțite anterior: spanacul, blanșat, adică trecut rapid prin apă care fierbe; apoi, foarte bine scurs și mărunțit. Brânzeturile trebuie rase cât mai fin și încorporate cât mai uniform în compoziție.

    Dar mai există trei condiții esențiale, specifice oricărui soufflé:

    • să batem bine ouăle, pentru ca ele să poată ajuta compoziția să crească în cuptor
    • să îi dăm timp să crească în cuptor și să nu deschidem ușa până nu e aproape gata
    • să îl coacem în porții individuale, în vase mici de ceramică termorezistentă.

    Ingrediente pentru 6 porții de soufflé de spanac

    • 200 g spanac
    • 100g parmezan sau cașcaval ras fin
    • 100 g gorgonzola sau alt tip de blue cheese (ricotta, pentru cine nu iubește brânza cu mucegai nobil)
    • 320 g lapte
    • 60 g făină
    • 100 g unt
    • 6 ouă
    • sare, piper

    Procedeu

    Nu e deloc greu de preparat un soufflé de spanac: e suficient să avem toate ingredientele deja pregătite, pe rând: spanacul, brânzeturile rase, sosul bechamel și ouăle, bătute separat. Iată mai jos pașii de urmat:

    1. Trecem spanacul prin apă clocotită timp de circa 1-2 minute, funcție de cât este spanacul de fraged. Apoi îl transferăm imediat în apă cu gheață, dacă vrem să-și mențină culoare verde intens. Dacă nu ne interesează culoarea, sărim peste această etapă. Apoi îl scurgem cât se poate de bine și când nu mai lasă lichid îl tăiem mărunt cu cuțitul sau îl mixăm cu un blender sau mixer vertical. Avem nevoie de o consistență aproape ca o cremă.

    2. Pregătim un sos bechamel, în timp ce se scurge spanacul: topim untul într-o oală antiaderentă, adăugăm făina și amalgamăm bine timp de circa 1 minut. Turnăm laptele treptat amestecând, potrivim de sare și gătim încă 2 minute după ce începe să fiarbă ușor Ținem mereu aragazul la foc mic. Lăsăm să se răcească puțin.

    3. Separăm albușurile de gălbenușuri și le batem separat. Amestecăm sosul bechamel cu spanacul cremă, brânzeturile rase și gălbenușurile bătute spumă, ajustând de sare dacă e cazul.

    4. Albușurile bătute spumă tare ca pentru bezele le încorporăm treptat în compoziție, amestecând ușor de jos în sus.

    5. Ungem cu unt 6 forme de soufflé (ideal diametru 8 cm, înălțime 5 cm) și le tapetăm cu pesmet. Turnăm compoziția în forme și presărăm încă un mic strat de parmezan sau cașcaval deasupra.

    6. Coacem în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 20 de minute. Scoatem din cuptor și servim imediat. Un soufflé de spanac nu se conservă, există altele care merg la frigider, dar nu și cel de spanac. Își pierde și textura, dar și aroma, care se exprimă la maxim când e cald.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    RECOMANDATE 26/12/2025

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025106 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202598 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202582 Views
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/202573 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 26/12/20252 Mins Read25 Views

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Atunci când organismul este slăbit de o viroză, gripă sau altă infecție, modul în care…

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Te simți obosit iarna? Încearcă 7 remedii eficiente pentru mai multă energie

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.