Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Supă cremă de leurdă – rețeta pe care să o testezi neapărat în această primăvară

    11/03/20252 Mins Read27
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Primăvara aduce pe tarabe verdețuri proaspete, iar leurda este una dintre vedetele sezonului. Cu aroma sa ușor usturoiată și proprietățile sale benefice pentru sănătate, leurda este ingredientul ideal pentru o supă cremă ușoară și hrănitoare, scrie G4Food.

    Această supă este nu doar delicioasă, ci și un adevărat boost de vitamine.

    Ingrediente:

    • 2 legături de leurdă
    • 1 cartof mare
    • 1 ceapă medie
    • 1 morcov
    • 500 ml supă de legume
    • 200 ml smântână pentru gătit (sau lapte vegetal pentru varianta vegană)
    • 2 linguri de ulei de măsline
    • Sare și piper, după gust
    • Crutoane sau semințe pentru decor

    Mod de preparare:

    1. Curățați și tocați ceapa, morcovul și cartoful. Într-o oală, căliți ceapa în uleiul de măsline până devine sticloasă.
    2. Adăugați morcovul și cartoful tăiat cubulețe, apoi turnați supa de legume fierbinte. Fierbeți timp de aproximativ 15-20 de minute, până când legumele sunt moi.
    3. Spălați leurda și adăugați-o în oală în ultimele 2-3 minute de fierbere. Leurda nu trebuie gătită mult, pentru a-și păstra aroma și proprietățile.
    4. Opriți focul și folosiți un blender de mână pentru a transforma ingredientele într-o supă cremă fină. Adăugați smântâna pentru gătit, apoi potriviți gustul cu sare și piper.
    5. Serviți supa caldă, decorată cu crutoane crocante sau semințe de dovleac pentru un plus de textură.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    RECOMANDATE 26/12/2025

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025106 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202598 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202582 Views
    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei
    26/12/202572 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 26/12/20252 Mins Read25 Views

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Atunci când organismul este slăbit de o viroză, gripă sau altă infecție, modul în care…

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Te simți obosit iarna? Încearcă 7 remedii eficiente pentru mai multă energie

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.