Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Pasta alla lupara, o rețetă cu salam picant și smântână dulce

    08/03/20252 Mins Read10
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Este o rețetă pe cât de gustoasă pe atât de nedietetică, așa că atunci când ne pregătim să o propunem la masă, este mai bine să ne asigurăm că restul meselor de peste zi au fost ușoare, scrie G4Food.

    Ingrediente pentru 4 porții de paste alla lupara

    • 400 g rigatoni (sau orice alt tip de paste)
    • 200 g salam picant (soppressata calabrese în rețeta originală)
    • 200 ml smântână pentru gătit
    • puțin unt
    • 1 conservă de 800 g roșii
    • parmezan ras
    • sare
    • ardei iute proaspăt, după gust
    Procedeu
    1. Ca la orice fel de paste, începem prin a le fierbe în apă cu sare, pentru ca apoi în timp ce ele fierb să pregătim sosul.
    2. Începem prin a tăia salamul picant fâșii, pe care apoi le transferăm într-o tigaie antiaderentă cu o lingură de unt sau ulei, dacă preferăm. Fâșiile trebuie să rămână fragede, deci doar le rumenim foarte rapid la foc mediu.
    3. Adăugăm conserva de roșii de tip passata și lăsăm să fiarbă împreună circa zece minute, cât să se transfere gustul salamului în sucul de roșii.
    4. La final, adăugăm smântâna pentru gătit și amestecăm rapid, apoi stingem focul.
    5. Vom avea în final un sos de culoare mai mult sau mai puțin portocalie, pe care îl adăugăm peste pastele între timp fierte și scurse. Când amalgamăm adăugăm și o parte din parmezanul ras din lista de ingrediente, lăsând puțin deoparte, pentru a-l adăuga direct în farfurie.
    6. Pe lângă el, dacă mai e cazul, merge și un strop de ardei iute, direct în farfurie.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    RECOMANDATE 26/12/2025

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025106 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202598 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202582 Views
    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei
    26/12/202572 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 26/12/20252 Mins Read25 Views

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Atunci când organismul este slăbit de o viroză, gripă sau altă infecție, modul în care…

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Te simți obosit iarna? Încearcă 7 remedii eficiente pentru mai multă energie

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.