Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Te simți obosit iarna? Încearcă 7 remedii eficiente pentru mai multă energie

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Tartă simplă la tigaie: o rețetă dulce cu pere

    20/02/20252 Mins Read26
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Compoziția este una absolut tradițională, realizată din ouă, făină, zahăr, praf de copt și puțin lapte. La care, pentru a-i da personalitate, adăugăm cremă de brânză, cu care înlocuim untul, cuburi de pere și fulgi de ciocolată.

    E nevoie de o tigaie antiaderentă pe cât de groasă posibil, ideal din fontă, cât mai înaltă. Apoi, trebuie să ținem flacăra foarte mică, la minim, și să acoperim tigaia cu capac. Spre final, după aproximativ 30 de minute pe foc, tortul trebuie întors, ca o clătită, pentru a avea o coacere uniformă. Dacă nu avem o tigaie groasă, se poate experimenta folosind o tigaie antiaderentă oarecare, așezând-o puțin ridicată pe un grătar, nu imediat deasupra flăcării.

    Ingrediente  pentru o tartă simplă în tigaie: circa 24-25 cm diametru

    • 340 g făină de grâu de panificație
    • 200 g cremă de brânză
    • 3 ouă
    • 60 ml ulei de floarea soarelui
    • 80 ml lapte
    • 16 g praf de copt
    • 140 g zahăr
    • 2 pere
    • 80 g fulgi de ciocolată
    • vanilie, sare, zahăr pudră

    Procedeu

    1. Într-un bol de lucru, batem cu mixerul electric ouăle împreună cu zahărul, aroma de vanilie și sarea. Adăugăm treptat uleiul, apoi laptele și, puțin câte puțin, crema de brânză. Amestecăm până obținem o compoziție omogenă, uniformă, în care nu se mai simt cristalele de zahăr. După această etapă nu mai folosim mixerul, continuăm manual.
    2. Adăugăm făina și praful de copt cernute, apoi fulgii de ciocolată. Amestecăm cu o spatulă până la omogenizare, apoi încorporăm și cuburile de pară. Compoziția este, practic, gata.
    3. Acum încălzim tigaia antiaderentă cu margini înalte, cu diametru 24- 25 cm, și o ungem ușor cu ulei. Turnăm compoziția și nivelăm, simplu, cu o lingură. Acoperim tigaia cu un capac și coacem la foc mic timp de aproximativ 25 de minute, până când vedem că suprafața tartei se întărește. Folosindu-ne de capac, întoarcem tarta pe cealaltă parte și continuăm coacerea încă 5-10 minute. Verificăm cu o scobitoare și când aluatul nu se mai prinde de ea tarta e gata.
    4. Răsturnăm pe un grătar, decorăm cu zahăr pudră și putem servi, după ce s-a răcit puțin. Această tartă simplă în tigaie poate fi un minunat desert, servit cu o lingură de cremă deasupra, o gustare ideală, dar merge foarte bine de luat și la pachet, eventul servind și colegii.

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    RECOMANDATE 26/12/2025

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Te simți obosit iarna? Încearcă 7 remedii eficiente pentru mai multă energie

    Populare în ultima lună
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/2025156 Views
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025106 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202596 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202582 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 26/12/20257 Mins Read40 Views

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    Aproximativ un miliard de oameni suferă de deficit de vitamina D, la nivel mondial. În…

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Te simți obosit iarna? Încearcă 7 remedii eficiente pentru mai multă energie

    Cinci tipuri de oleaginoase, bogate în omega-3, benefice pentru inimă

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Te simți obosit iarna? Încearcă 7 remedii eficiente pentru mai multă energie

    Cele mai populare

    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.