Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Rețetă pentru cină: pui în sos cremos cu roșii și condimente italiene

    01/02/20252 Mins Read14
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Puiul se gătește rapid cu un sos cremos făcut cu roșii, dovlecei și condimente italiene. Această rețetă va deveni cu siguranță favorită în timpul săptămânii. Puteți servi cu paste integrale sau orez.

    Ingrediente

    • 1 kilogram de fileu de pui
    • ¼ linguriță sare
    • ¼ lingurita de piper macinat
    • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
    • 1 dovlecel mediu, tăiat în jumătate pe lungime și feliat subțire
    • ½ cană ceapă tocată
    • ⅓ cană de vin alb sec
    • 1 cutie de roșii tăiate cubulețe fără sare
    • 60 de g brânză cremă, tăiată în cuburi
    • 1 lingurita condimente italiene
    • ½ linguriță pudră de usturoi
    • ¼ cană busuioc proaspăt tocat
    Mod de preparare:
    1. Presărați puiul cu 1/8 linguriță de sare și piper. Încinge o lingură de ulei într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați puiul și gătiți, întorcând o dată, până când se rumenește. Transferați pe o farfurie.

    2. Adăugați restul de 1 lingură de ulei, dovleceii și ceapa în tigaie. Gatiti, amestecand, pana incepe sa se inmoaie, aproximativ 2 minute. Creșteți căldura la mediu-mare și adăugați vinul. Gătiți, răzuind bucățile rumenite, până când lichidul s-a evaporat în mare parte, aproximativ 2 minute. Adăugați roșiile, cremă de brânză, condimente italiene, praf de usturoi și 1/8 linguriță rămasă fiecare sare și piper. Aduceți la fiert și gătiți, amestecând pentru a se topi crema de brânză, timp de 5 minute. Întoarceți puiul în tigaie și întoarceți-l pentru a acoperi cu sos. Serviți deasupra cu busuioc.

      Tigaie cremoasă de pui italiană de 20 de minute
      Sursa foto: EatingWell

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 25/12/2025

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Populare în ultima lună
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/2025154 Views
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025103 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202595 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202579 Views
    Recomandate
    Gastronomie 25/12/202511 Mins Read44 Views

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Deseori, legumele se deteriorează înainte de a ajunge să fie consumate. Dacă știi cum să…

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cum să spui „Crăciun Fericit” în 19 limbi

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cele mai populare

    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.