Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    De ce merg celebritățile la saună: efecte asupra sănătății fizice și mentale

    Cine are carte, are o viață mai lungă. Cum te ajută cititul cărților să trăiești mai mult, potrivit cercetătorilor

    Ordinea contează: pașii esențiali într-o rutină de îngrijire a tenului, explicată de dermatologi

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Uncategorized

    Chec în trei culori – desertul spectaculos, perfect pentru orice ocazie

    06/04/20252 Mins Read38
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Un desert pufos, aromat și ușor de pregătit, checul în trei culori este alegerea perfectă pentru mesele de sărbătoare sau pentru un moment dulce alături de o cafea ori un pahar de lapte. Combinația de straturi colorate și gustul echilibrat îl transformă într-o rețetă de succes, pe placul tuturor.

    Ingrediente:

    • 5 ouă

    • 10 linguri zahăr

    • 10 linguri făină

    • 1 linguriță praf de copt

    • 5 linguri ulei

    • 5 linguri lapte

    • Esență de vanilie

    • 2 linguri cacao

    • Cacao pentru presărat între straturi

    Sursa foto: G4Food
    Sursa foto: G4Food

    Mod de preparare:

    1. Pregătirea compoziției albe

    • Se separă albușurile de gălbenușuri.

    • Se bat albușurile cu un praf de sare până devin spumă.

    • Se adaugă 5 linguri de zahăr și esența de vanilie, mixând în continuare.

    • Se încorporează treptat 5 linguri de făină, amestecând ușor cu o spatulă.

    2. Pregătirea compoziției galbene

    • Se bat gălbenușurile cu un praf de sare.

    • Se adaugă 5 linguri de zahăr, laptele, uleiul, esența de vanilie, praful de copt și făina, amestecând bine.

    3. Pregătirea compoziției negre

    • Se iau 5 linguri din compoziția albă și se amestecă cu 3 linguri din compoziția galbenă și 2 linguri cacao.

    4. Asamblarea și coacerea

    • Se tapetează o tavă cu hârtie de copt (dimensiuni aproximative: 26×11 cm).

    • Se toarnă stratul de compoziție neagră, apoi se cerne puțină cacao deasupra.

    • Se adaugă stratul alb, se cerne din nou cacao, iar la final se pune compoziția galbenă.

    • Se coace la 180°C timp de 30 de minute.

    • Se verifică coacerea cu o scobitoare.

    Rețetă realizată de G4Food.

    chec in trei culori

    Articole asemănătoare

    Uncategorized 23/03/2025

    O dietă cu prea multă carne le poate dăuna grav pisicilor! Avertismentul medicului veterinar

    RECOMANDATE 19/01/2025

    Studiu: Persoanele care folosesc medicamente pentru slăbit și-au redus cheltuielile alimentare cu aproape 6%

    RECOMANDATE 07/01/2025

    Are banana prea mult zahăr? Despre carbohidrații, caloriile și nutrienții pe care îi conține

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/20251.235 Views
    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji
    08/05/2025188 Views
    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai
    10/05/2025128 Views
    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie
    14/05/202594 Views
    Recomandate
    Odihnă 16/05/20254 Mins Read35 Views

    De ce merg celebritățile la saună: efecte asupra sănătății fizice și mentale

    Multe celebrități, folosesc sauna pentru recuperarea musculară, reducerea stresului, îmbunătățirea somnului și funcționarea plămânilor. Lady…

    Cine are carte, are o viață mai lungă. Cum te ajută cititul cărților să trăiești mai mult, potrivit cercetătorilor

    Ordinea contează: pașii esențiali într-o rutină de îngrijire a tenului, explicată de dermatologi

    Hai la prânz! Supă de linte cu costițe afumate – rețeta pas cu pas

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    De ce merg celebritățile la saună: efecte asupra sănătății fizice și mentale

    Cine are carte, are o viață mai lungă. Cum te ajută cititul cărților să trăiești mai mult, potrivit cercetătorilor

    Ordinea contează: pașii esențiali într-o rutină de îngrijire a tenului, explicată de dermatologi

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji

    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.