Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    RECOMANDATE

    Wasabi: nu este doar un ingredient culinar valoros, dar conține și proprietăți benefice pentru sănătate

    15/04/20252 Mins Read27
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Wasabi este o plantă perenă care face parte din familia Cruciferae, la fel ca muștarul, varza și racheta. Ea crește în principal în regiunile răcoroase și muntoase ale Japoniei, unde este cultivată pe soluri bogate în apă și, mai ales, în medii specifice care îi pot garanta calitatea. Ceea ce mâncăm în mod obișnuit, este, de fapt, o pastă verde de calitate inferioară. De obicei, este prezentată drept wasabi, dar, din planta japoneză, nu are absolut nimic, deoarece este preparată cu muștar, ridiche picantă și colorant artificial verde, scrie cookist.it.

    După recoltarea plantei, pasta de wasabi verde se prepară prin măcinarea rizomului (rădăcinii), care este partea care îi conferă o aromă bogată, picantă și înțepătoare. În Japonia se obișnuiește să se deguste alături de sushi datorită contrastului deosebit pe care îl creează cu aroma delicată a peștelui.

    Spre deosebire de ardeiul iute, la wasabi se simte iuțeala mai ales în partea superioară a palatului, care uneori poate chiar stimula lăcrimarea. Dacă nu l-ați gustat niciodată, vă recomandăm să încercați mai întâi o cantitate foarte mică pentru a vedea dacă îi puteți suporta aroma. Odată ce v-ați familiarizat cu acest nou condiment, îl puteți asocia cu sushi. Vă recomandăm să folosiți întotdeauna cantități mici de wasabi, deoarece prea multă pastă verde ar altera total aroma peștelui, deoarece are o aromă dominantă.

    Wasabi nu este doar un ingredient culinar valoros, ci conține și proprietăți benefice pentru sănătate:

    • Proprietăți antibacteriene: conține un compus numit izotiocianat care, conform unor studii, are proprietăți de contracarare a bacteriilor din peștele crud.
    • Stimulează digestia: ca și celelalte plante din familia Cruciferae, aroma înțepătoare a wasabi favorizează activitatea sucurilor gastrice, făcând digestia mai ușoară.
    • Proprietăți antioxidante: conține antioxidanți naturali care pot proteja organismul de daunele cauzate de radicalii liberi, încetinind procesul de îmbătrânire celulară.
    • Beneficii cardiovasculare: mai multe studii au sugerat că compușii găsiți în wasabi pot fi de ajutor în reducerea nivelului de colesterol și îmbunătățirea sănătății cardiovasculare.

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 27/12/2025

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    RECOMANDATE 26/12/2025

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    Populare în ultima lună
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025106 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202598 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202582 Views
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/202573 Views
    Recomandate
    Gastronomie 27/12/20251 Min Read43 Views

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    Dacă v-ați plictisit de aceeași mâncare în fiecare dimineață, puteți încerca un mic dejun altfel.…

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    6 lucruri pe care să nu le faci la masă, conform etichetei

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Budincă de chia cu scorțișoară și mere

    Șase pași simpli pentru a te reface mai repede după o viroză sau gripă

    Vitamina D în lunile de iarnă. Ce mâncăm ca să nu ajungem la deficit

    Cele mai populare

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.