Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Șapte motive să adaugi prunele în alimentație: cum îți pot îmbunătăți sănătatea

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    RECOMANDATE

    Sugarii născuți de mame care au consumat avocado în timpul sarcinii au un risc mai mic de a dezvolta alergii alimentare la vârsta de 12 luni, potrivit unui studiu realizat în Finlanda

    02/04/20252 Mins Read6
    Foto: G4Food/Pexels
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Sugarii născuți de mame care au consumat avocado în timpul sarcinii aveau șanse mai mici de a dezvolta alergii alimentare la vârsta de 12 luni, chiar și după ajustarea pentru factori care ar putea influența rezultatele. Cercetătorii au analizat date din Colectivul de Nașteri din Kuopio, Finlanda, pentru a examina legăturile între consumul de avocado al mamelor în timpul sarcinii și rezultatele alergice la sugari, scrie Medscape. 

    Datele dietetice de la 2272 de femei gravide (vârsta medie a mamei la naștere, 31,3 ani) au fost colectate în primul și al treilea trimestru, între martie 2013 și noiembrie 2022. Participantele au fost considerate consumatoare de avocado dacă au raportat consumul de orice cantitate în oricare dintre trimestere.

    Rezultatele alergice la sugari, inclusiv rinita, respirația șuierătoare paroxistică, eczema și alergiile alimentare, au fost evaluate când sugarii au împlinit 12 luni. Sugarii mamelor care au consumat avocado în timpul sarcinii aveau cu 43,6% șanse mai mici de a dezvolta o alergie alimentară la 12 luni comparativ cu cei ai mamelor care nu au consumat avocado, într-o analiză care a luat în considerare factori precum vârsta mamei, statutul marital, educația, indicele de masă corporală, alăptarea și calitatea dietei.

    Respirația șuierătoare paroxistică a fost semnificativ mai frecventă la sugarii mamelor care nu au consumat avocado decât la cei ai mamelor consumatoare (13,3% vs. 9,8%) într-o analiză neajustată; totuși, această asociere a scăzut după ajustare. Nu au fost observată nicio asociere semnificativă între consumul de avocado al mamelor și probabilitatea ca sugarii să dezvolte rinita sau eczema.

    „Beneficiul potențial al avocado-ului în timpul sarcinii ar putea fi explicat prin diverse mecanisme la nivelul nutrienților, de exemplu, antioxidanți, fibre și grăsimi mononesaturate” au scris autorii studiului, potrivit Medscape.

    Sari Hantunen, de la Institutul de Sănătate Publică și Nutriție Clinică, Universitatea din Estul Finlandei, Kuopio, Finlanda, a fost autorul corespunzător al studiului, care a fost publicat online pe 7 martie în Pediatric Research.

    Studiul s-a bazat pe date raportate de participanți privind dieta și rezultate de sănătate. În plus, unele dintre bolile alergice evaluate ar putea să nu se fi manifestat încă la vârsta de 12 luni.

    Studiul a fost susținut de Comitetul de Cercetare al Regiunii Spitalului Universitar din Kuopio pentru Finanțarea Cercetării de Stat și de Fundația pentru Cercetare Pediatrică din Finlanda. Unii autori sunt angajați ai Consiliului Avocado Hass din SUA.

    alergii avocado avocado gravide avocado sarcină alergii avocado sugari

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 23/05/2025

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Muncă 23/05/2025

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    RECOMANDATE 23/05/2025

    Șapte motive să adaugi prunele în alimentație: cum îți pot îmbunătăți sănătatea

    Populare în ultima lună
    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos
    17/05/2025139 Views
    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău
    17/05/2025113 Views
    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete
    19/05/202580 Views
    Care sunt ceaiurile care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale
    20/05/202576 Views
    Recomandate
    Gastronomie 23/05/20255 Mins Read24 Views

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Fiecare dintre aceste rețete de prânz se aliniază la dieta mediteraneană, datorită ingredientelor precum fructele…

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Șapte motive să adaugi prunele în alimentație: cum îți pot îmbunătăți sănătatea

    Ce faci weekendul acesta? 11 evenimente care merită bifate

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Șapte motive să adaugi prunele în alimentație: cum îți pot îmbunătăți sănătatea

    Cele mai populare

    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos

    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău

    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.