Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    7 alimente care conțin mai multă proteină decât pieptul de pui

    Suedia alocă încă 1,7 milioane de dolari pentru sprijinul comunităților din R. Moldova afectate de schimbările climatice

    De ce merg celebritățile la saună: efecte asupra sănătății fizice și mentale

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    RECOMANDATE

    Pot migdalele să contribuie la scăderea glicemiei în cazul persoanelor cu diabet?

    13/04/20253 Mins Read29
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Diabetul de tip 2 poate duce la probleme grave de sănătate dacă nu este tratat, însă, potrivit getsurrey.co.uk, o gustare simplă și ieftină s-a dovedit eficientă în echilibrarea nivelului de zahăr din sânge, în doar 90 de minute după consum. 

    Pentru a reduce efectele nocive ale glicemiei ridicate, persoanele cu diabet sunt frecvent încurajate să urmeze o dietă sănătoasă. Anumite alimente au fost dovedite că reduc nivelul crescut al glicemiei, care adesea apare după mese.

    Un studiu recent a subliniat avantajele consumului de migdale pentru scăderea glicemiei. Dr. Rachel Brown, nutritionist, a declarat: „Studiul nostru a arătat că migdalele temperează răspunsul glicemic de după gustare. Acest lucru este important deoarece nivelurile constant ridicate ale glicemiei după mese sau gustări pot fi asociate cu un risc crescut de boli de inimă.”

    Cercetarea a fost condusă de dr. Brown, profesor de nutriție umană la Universitatea din Otago, și a implicat 100 de adulți din Noua Zeelandă, cu vârste între 18 și 65 de ani.

    Participanții au primit fie un minim de 42,5g de migdale crude, fie un biscuit dulce cu un conținut caloric echivalent. Fiecare gustare a reprezentat 10% din aportul zilnic total de calorii, ceea ce a însemnat că cantitatea efectivă a gustării a variat de la o persoană la alta.

    Folosind un design încrucișat randomizat, studiul a asigurat ca fiecare participant să consume atât gustarea cu migdale, cât și cea cu biscuiți, în zile diferite, cu o perioadă de pauză între ele.

    În ziua de testare, participanții au luat un mic dejun standard, urmat, la două ore de gustarea alocată. După consum, au fost măsurate regulat nivelurile de glucoză din sânge și nivelul de sațietate. Rezultatele au arătat un răspuns glicemic mai redus la cei care au consumat migdale, comparativ cu cei care au mâncat biscuiți.

    Studiul a sugerat și posibile beneficii în ceea ce privește pierderea în greutate, în urma consumului de migdale, ceea ce ar putea ajuta, indirect, la controlul glicemiei. Nu au fost diferențe semnificative în cantitatea de mâncare consumată la prânz după ambele gustări.

    Totuși, potrivit jurnalelor alimentare, cei care au consumat migdale au raportat, în medie, un aport caloric zilnic cu 150 de calorii mai mic. Dacă acest deficit caloric s-ar menține, ar putea duce, teoretic, la pierderea a circa jumătate de kilogram pe lună.

    Această analiză face parte dintr-un studio, desfășurat pe parcursul unui an, privind efectele pe termen lung asupra greutății. Observațiile din acest studiu se aliniază cu cele ale unui studiu anterior publicat în European Journal of Nutrition, care arată că o gustare cu migdale (42g) dimineața ajută la controlul apetitului și reduce consumul caloric la mesele următoare.

    Semnele diabetului de tip 2

    Multe persoane nu știu că suferă de diabet de tip 2, deoarece simptomele nu sunt întotdeauna evidente. Semnele pot include:

    • nevoia de a urina frecvent, în special noaptea
    • sete constantă
    • oboseală extremă
    • pierdere în greutate, fără motiv
    • mâncărimi sau infecții frecvente în zona genitală
    • răni care se vindecă lent
    • vedere încețoșată

    Recomandat este să mergeți la medicul de familie dacă aveți oricare dintre simptomele diabetului de tip 2 sau dacă sunteți îngrijorat că ați putea avea un risc crescut de a dezvolta această afecțiune.

    Articol preluat: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 16/05/2025

    7 alimente care conțin mai multă proteină decât pieptul de pui

    Mediu 16/05/2025

    Suedia alocă încă 1,7 milioane de dolari pentru sprijinul comunităților din R. Moldova afectate de schimbările climatice

    Odihnă 16/05/2025

    De ce merg celebritățile la saună: efecte asupra sănătății fizice și mentale

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/20251.236 Views
    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji
    08/05/2025189 Views
    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai
    10/05/2025129 Views
    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie
    14/05/202595 Views
    Recomandate
    Gastronomie 16/05/20253 Mins Read36 Views

    7 alimente care conțin mai multă proteină decât pieptul de pui

    Deși pieptul de pui este adesea recomandat ca sursă principală de proteine datorită conținutului ridicat…

    Suedia alocă încă 1,7 milioane de dolari pentru sprijinul comunităților din R. Moldova afectate de schimbările climatice

    De ce merg celebritățile la saună: efecte asupra sănătății fizice și mentale

    Cine are carte, are o viață mai lungă. Cum te ajută cititul cărților să trăiești mai mult, potrivit cercetătorilor

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    7 alimente care conțin mai multă proteină decât pieptul de pui

    Suedia alocă încă 1,7 milioane de dolari pentru sprijinul comunităților din R. Moldova afectate de schimbările climatice

    De ce merg celebritățile la saună: efecte asupra sănătății fizice și mentale

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji

    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.