Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    RECOMANDATE

    De ce este bine să consumi varză de Bruxelles: ajută la scăderea hipertensiunii și stimulează sistemul imunitar

    06/04/20252 Mins Read27
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Deși vitamina K nu primește la fel de multă atenție ca alte vitamine, ea este esențială pentru sănătatea inimii. Din fericire, varza de Bruxelles este una dintre cele mai bune surse ale acestei vitamine care susține sănătatea inimii. O cană de varză de Bruxelles gătită oferă de 2,5 ori cantitatea de vitamina K necesară zilnic, notează mindbodygreen.com, potrivit G4Food. 

    Totodată, varza de Bruxelles este una dintre cele mai bune surse de vitamina C din legume. O cană de varză de Bruxelles gătită oferă aproape întreaga cantitate de vitamina C necesară unei zile. Vitamina C joacă un rol important în combaterea radicalilor liberi din organism, care dăunează sănătății inimii și pot duce la afecțiuni precum ateroscleroza. Mai mult, la fel ca nitrații din alimentație, vitamina C poate crește producția de oxid nitric în corp, menținând fluxul sanguin constant și sănătos.

    De asemenea, potasiul este un alt nutrient din varza de Bruxelles care contribuie la sănătatea inimii. Din păcate, majoritatea dintre noi nu consumăm suficient potasiu. Acesta acționează prin contracararea efectelor sodiului asupra tensiunii arteriale (ceea ce, în mod paradoxal, majoritatea dintre noi consumă în exces). Pe lângă faptul că ajută la scăderea tensiunii arteriale în cazul persoanelor cu hipertensiune, potasiul poate proteja și împotriva bolilor de inimă și accidentelor vasculare cerebrale, conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

    Fibrele sunt un nutrient esențial de care mulți dintre noi nu beneficiem suficient. O cană de varză de Bruxelles conține 6 grame de fibre, ajutându-te să atingi cantitatea recomandată de 25-38 de grame pe zi.

    De obicei, asociem fibrele cu sănătatea digestivă. Totuși, cercetările arată că impactul lor benefic asupra sănătății intestinale poate îmbunătăți indirect sănătatea cardiovasculară. De exemplu, un studiu a arătat că dietele bogate în fibre pot duce la modificări favorabile ale bacteriilor intestinale care ajută la reducerea tensiunii arteriale.

    varză de bruxelles

    Articole asemănătoare

    Muncă 23/05/2025

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Gastronomie 23/05/2025

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Muncă 23/05/2025

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Populare în ultima lună
    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos
    17/05/2025139 Views
    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău
    17/05/2025113 Views
    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete
    19/05/202580 Views
    Care sunt ceaiurile care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale
    20/05/202576 Views
    Recomandate
    Muncă 23/05/20253 Mins Read0 Views

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Roșia neagră, o varietate de tomate care atrage prin culoarea sa neobișnuită și gustul intens,…

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Șapte motive să adaugi prunele în alimentație: cum îți pot îmbunătăți sănătatea

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Cele mai populare

    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos

    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău

    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.