Deși vitamina K nu primește la fel de multă atenție ca alte vitamine, ea este esențială pentru sănătatea inimii. Din fericire, varza de Bruxelles este una dintre cele mai bune surse ale acestei vitamine care susține sănătatea inimii. O cană de varză de Bruxelles gătită oferă de 2,5 ori cantitatea de vitamina K necesară zilnic, notează mindbodygreen.com, potrivit G4Food.
Totodată, varza de Bruxelles este una dintre cele mai bune surse de vitamina C din legume. O cană de varză de Bruxelles gătită oferă aproape întreaga cantitate de vitamina C necesară unei zile. Vitamina C joacă un rol important în combaterea radicalilor liberi din organism, care dăunează sănătății inimii și pot duce la afecțiuni precum ateroscleroza. Mai mult, la fel ca nitrații din alimentație, vitamina C poate crește producția de oxid nitric în corp, menținând fluxul sanguin constant și sănătos.
De asemenea, potasiul este un alt nutrient din varza de Bruxelles care contribuie la sănătatea inimii. Din păcate, majoritatea dintre noi nu consumăm suficient potasiu. Acesta acționează prin contracararea efectelor sodiului asupra tensiunii arteriale (ceea ce, în mod paradoxal, majoritatea dintre noi consumă în exces). Pe lângă faptul că ajută la scăderea tensiunii arteriale în cazul persoanelor cu hipertensiune, potasiul poate proteja și împotriva bolilor de inimă și accidentelor vasculare cerebrale, conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.
Fibrele sunt un nutrient esențial de care mulți dintre noi nu beneficiem suficient. O cană de varză de Bruxelles conține 6 grame de fibre, ajutându-te să atingi cantitatea recomandată de 25-38 de grame pe zi.
De obicei, asociem fibrele cu sănătatea digestivă. Totuși, cercetările arată că impactul lor benefic asupra sănătății intestinale poate îmbunătăți indirect sănătatea cardiovasculară. De exemplu, un studiu a arătat că dietele bogate în fibre pot duce la modificări favorabile ale bacteriilor intestinale care ajută la reducerea tensiunii arteriale.