Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    RECOMANDATE

    Cum poți înlocui alimentele nesănătoase cu opțiuni sănătoase, fără a renunța la gust

    21/01/20253 Mins Read26
    Foto: justharvest.org
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Pentru cei care doresc să mănânce mai sănătos, schimbarea unui ingredient din dietă poate face o mare diferență. Înlocuirile de alimente pot adăuga mai multă nutriție meselor tale, fără a sacrifica gustul sau satisfacția. Iată 9 sugestii de înlocuiri de alimente recomandate de dieteticieni pentru a te ajuta să îți atingi obiectivele de sănătate și de înlăturare a surplusului de grăsime, potrivit Today. 

    1. Iaurt grecesc simplu, degresat în loc de smântână
    Iaurtul grecesc simplu, degresat, are aceeași consistență cremoasă și aciditate ca smântâna, dar cu mult mai puține calorii și grăsimi saturate. Este perfect pentru tacos, quesadillas sau cartofi copți.

    2. Tahini în loc de unt
    Tahini, făcut din semințe de susan, poate înlocui untul în produsele de patiserie, aducând un gust de nucă prăjită și grăsimi nesaturate, mai sănătoase decât grăsimile saturate din unt.

    3. Curcan în loc de carne de vită
    Curcanul are mai puține calorii și grăsimi saturate decât carnea de vită. Dacă nu îți place curcanul, poți adăuga linte, ciuperci sau nuci tocate pentru a îmbunătăți textura și valoarea nutritivă a preparatului.

    4. Fulgi de nori sau furikake în loc de sare
    Pentru a reduce consumul de sodiu, înlocuiește sarea cu fulgi de nori (alge uscate) sau furikake (condiment japonez). Acestea adaugă un gust umami și sunt mult mai sărace în sodiu.

    5. Fructe uscate în loc de îndulcitori
    Curmalele pot adăuga dulceață naturală smoothie-urilor sau sosurilor. Ele sunt bogate în fibre și minerale esențiale. De asemenea, piureul de prune poate înlocui zahărul în iaurturi sau ovăz.

    6. Kale frământat în loc de alte tipuri de salată
    Kale este mult mai nutritiv decât salata iceberg sau romana. Frământarea frunzelor de kale cu puțin ulei de măsline sau suc de lămâie face salatele mai plăcute și mai bogate în nutrienți.

    7. Făină de migdale în loc de făină albă
    Făina de migdale este o alternativă mai sănătoasă la făina albă, fiind bogată în proteine, fibre și micronutrienți. Ea adaugă o notă de dulceață și o textură plăcută în produsele de patiserie.

    8. Fructe zdrobite în loc de gem
    Înlocuiește gemul sau dulceața cu fructe zdrobite pentru a reduce zahărul adăugat și a adăuga mai multe fibre și vitamine. Poți încălzi fructele pentru a elibera dulceața naturală înainte de a le zdrobi.

    9. Semințe și zahăr cu scorțișoară în loc de decorațiuni de zahăr
    Pentru un topping sănătos pe iaurt sau ovăz, folosește semințe de chia, in sau cânepă în loc de decorațiunile de zahăr. Aceste semințe aduc fibre, proteine și acizi grași omega-3, cu o cantitate mică de zahăr adăugată.

    Înlocuirile de alimente sunt o modalitate simplă de a îmbunătăți dieta, adăugând mai multă nutriție în fiecare masă fără a compromite gustul. Micile schimbări pot avea un impact mare asupra sănătății tale

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 13/06/2025

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Cultură 12/06/2025

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Cultură 12/06/2025

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    Populare în ultima lună
    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți
    10/06/2025995 Views
    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată
    12/06/2025463 Views
    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!
    09/06/2025210 Views
    Pericolul ascuns în iarbă: ce trebuie să știm despre mușcăturile de căpușă
    01/06/2025209 Views
    Recomandate
    Gastronomie 13/06/20252 Mins Read15 Views

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Într-un moment în care alimentația echilibrată câștigă tot mai mult teren, EatingWell propune o rețetă simplă:…

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    R. Moldova cucerește primele medalii la Campionatele Europene U17 de la Skopje

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Salată cu burrata, căpșuni și kale: Rețetă rapidă, sănătoasă și plină de gust

    Varvara Buzilă, expertă în etnografie, a fost desemnată câștigătoare a Premiului Europa Nostra 2025 pentru patrimoniu cultural

    Opt școli vor beneficia de laboratoare de inovație și tehnologii de ultimă generație

    Cele mai populare

    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți

    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată

    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.