Te-ai gândit vreodată ce beneficii au cuișoarele adăugate în ceai? Potrivit timesofindia.indiatimes.com, acestea au efecte puternice asupra sănătății.
Cuișoarele, excelente pentru digestie
Cuișoarele ajută organismul să elibereze enzime digestive, ceea ce înseamnă că mâncarea este descompusă mai bine, iar balonarea este ținută la distanță. Dacă ai mâncat copios sau te simți greu la finalul mesei, cuișoarele din ceai pot reduce disconfortul și pot ajuta digestia să se desfășoare mai ușor.
Cuișoarele pot calma gâtul iritat
Acel gust cald, ușor picant, de la cuișoare, face mai mult decât să-ți încânte papilele gustative. Cuișoarele au proprietăți naturale calmante, care ameliorează la iritația gâtului. Așa că, dacă începi să simți usturime sau uscăciune în gât, ceaiul în care ai adăugat cuișoare ar putea deveni noul tău prieten. Calmează gâtul, are efect decongestionant și este foarte util în perioadele cu schimbări de vreme.
Cuișoarele împrospătează respirația
Cuișoarele sunt folosite de secole în îngrijirea orală. Ele sunt, în mod natural, antibacteriene, ceea ce înseamnă că ajută la combaterea germenilor care provoacă respirația urât mirositoare. Savurarea unui ceai infuzat cu niște cuișoare îți poate face respirația mai proaspătă și chiar poate susține sănătatea gingiilor.
Ceaiul în care pui cuișoare îți sprijină imunitatea
Cuișoarele, bogate în antioxidanți, ajută organismul să lupte împotriva stresului cotidian și a germenilor. Savurarea regulată a ceaiului cu niște cuișoare îți poate oferi acel plus de energie, mai ales atunci când te simți obosit sau ai nevoie de un mic impuls pentru a te simți mai bine.
