Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    RECOMANDATE

    Cinci pași simpli pentru a menține glicemia sub control

    05/11/20252 Mins Read97
    Sursa foto: Freepik
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Menținerea unui nivel sănătos al glicemiei nu ține doar de alimentație, ci și de obiceiurile zilnice. Potrivit EatingWell, nutriționiștii recomandă mișcare după masă, mese regulate și echilibrate, evitarea zaharurilor adăugate și controlul porțiilor pentru a preveni fluctuațiile de zahăr din sânge și a susține o stare generală de bine.

    Sfaturi pentru menținerea unui nivel sănătos al glicemiei:

    • Faceți o plimbare după masă: „Adunați familia și mergeți la o plimbare după cină. Cercetările arată că 30 de minute de mers pe jos după masă pot reduce glicemia”, sugerează nutriționista Anne Danahy.
    • Adăugați o sursă de fibre, proteine și grăsimi sănătoase: Aceste substanțe nutritive sunt cunoscute pentru încetinirea absorbției zahărului în sânge. Gândiți-vă la cereale integrale, fructe și legume pentru fibre, piept de curcan pentru proteine slabe și măsline și nuci pentru grăsimi sănătoase.
    • Mâncați regulat pe parcursul zilei: Mai ales înainte de o cină copioasă, săritul peste mese, pe parcursul zilei, poate părea o strategie bună. Dar Danahy spune că acest lucru ar putea avea un efect negativ asupra nivelului de zahăr din sânge. Ea recomandă să luați un mic dejun sănătos și un prânz ușor sau o gustare, astfel încât să nu fiți flămânzi până la ora cinei.
    • Renunțați la adaosurile zaharoase: Dacă sunteți responsabil cu prepararea deserturile, de ce să nu renunțați, de exemplu, la glazura de caramel? Este o modalitate ușoară de a reduce cantitatea de zahăr adăugat.
    • Aveți grijă la porții: Cinele îmbelșugate sunt un prilej de socializare și desfătare culinară, așa că ar fi păcat să ratați mâncărurile preferate. Fie că este vorba de plăcintă sau un fel de mâncare principal, secretul pentru a vă bucura, în mod sănătos, de preparatele preferate este să alegeți porții mici.

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 25/12/2025

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    RECOMANDATE 25/12/2025

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Populare în ultima lună
    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”
    17/12/2025331 Views
    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”
    23/12/2025103 Views
    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”
    23/12/202594 Views
    Doliu în cultura națională: a încetat din viață pianistul Iurie Mahovici
    24/12/202576 Views
    Recomandate
    Gastronomie 25/12/202511 Mins Read42 Views

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Deseori, legumele se deteriorează înainte de a ajunge să fie consumate. Dacă știi cum să…

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cum să spui „Crăciun Fericit” în 19 limbi

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum să depozitezi legumele pentru a le menține proaspete cât mai mult timp

    Ce să mănânci, dacă încerci să previi căderea părului

    Viitorul banilor cash: cât numerar se mai folosește astăzi în Europa?

    Cele mai populare

    Din Chișinău – în vitrinele Prada și Burberry: povestea genților de lux „Made in Moldova”

    Gabriel Nebunu și-a primit medalia „Meritul Civic” de la Maia Sandu: „A fost o zi pe care o voi purta mereu în suflet”

    Emilian Crețu, medaliat de la Maia Sandu: „Mă motivează să continui să fac bine pentru oamenii și locurile de acasă”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.