Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    RECOMANDATE

    Cel mai sănătos mod de a face detoxifiere după Paște

    24/04/20252 Mins Read35
    Foto: G4Food/Pexels
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Corpul nostru se detoxifică, în mod natural, în fiecare zi, iar cheia pentru a sprijini acest proces este, potrivit nutriționiștilor, să-i oferim o varietate de alimente care conțin compuși ce susțin procesele de detoxifiere, scrie G4Food.ro. 

    Alimente și ingrediente esențiale care pot sprijini detoxifierea sănătoasă a corpului

    • Apă – este esențială pentru susținerea sistemului digestiv și pentru stabilizarea apetitului. Bea apă regulat pe parcursul zilei și adaugă felii de castravete, mentă sau căpșuni pentru un gust mai plăcut.
    • Fă o pauză de la alcool și înlocuiește-l cu alternative sănătoase precum kombucha sau apă minerală cu fructe proaspete și ierburi aromatice.
    • Include o sursă de fibre la fiecare masă: un tranzit intestinal sănătos este esențial pentru eliminarea. deșeurilor – nu vrei să anulezi eforturile ficatului.
    • Încearcă fulgi de ovăz la micul dejun, cartofi dulci la prânz, orez la cină.
    • Gustări din fructe proaspete, semințe de cânepă și legume cu hummus.
    • Adaugă năut, linte sau fasole în salate sau legume aburite.
    • Mărește aportul de alimente bogate în compuși naturali care susțin sănătatea ficatului, precum: verdețuri amare (păpădie, radicchio, năsturel, rucola), legume crucifere (broccoli, varză, varză de Bruxelles) sfeclă roșie și turmeric. Sfecla poate fi stoarsă, coaptă și adăugată în salate sau transformată în pastă.
    • Încearcă să sotezi legumele crucifere preferate ca garnitură sănătoasă.
    • Fă din verdețurile amare baza salatelor sau adaugă-le în wok la final pentru a se înmuia ușor.
    • Folosește turmeric în smoothie-uri, dressinguri, sosuri sau creme tartinabile.
    • Consumă o sursă de proteine slabe la fiecare masă: ficatul are nevoie de aminoacizi pentru a funcționa, așa că este important să consumăm proteine în mod regulat:
    • Surse obișnuite de proteine: carne, ouă, lactate, nuci/semințe (inclusiv semințe de cânepă), tofu și leguminoase.
    detox după multă mâncare detox după paște

    Articole asemănătoare

    Muncă 23/05/2025

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Gastronomie 23/05/2025

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Muncă 23/05/2025

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Populare în ultima lună
    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos
    17/05/2025139 Views
    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău
    17/05/2025113 Views
    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete
    19/05/202580 Views
    Care sunt ceaiurile care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale
    20/05/202576 Views
    Recomandate
    Muncă 23/05/20253 Mins Read4 Views

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Roșia neagră, o varietate de tomate care atrage prin culoarea sa neobișnuită și gustul intens,…

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Șapte motive să adaugi prunele în alimentație: cum îți pot îmbunătăți sănătatea

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Cele mai populare

    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos

    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău

    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.