Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    RECOMANDATE

    Ceai digestiv dintr-o rădăcină foarte accesibilă: Stimulează sucurile gastrice și ajută împotriva balonării

    24/01/20252 Mins Read49
    Foto: medicover.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    De regulă, rădăcinile de hrean sunt folosite pentru gustul și aroma în diferite feluri de mâncare, mai ales alături de carne. Totuși, acestea sunt cunoscute încă din antichitate pentru efectul lor digestiv. Mai exact, stimuleză producția de sucuri gastrice și biliare, stimulând în mod direct digestia, dar ajută și împotriva balonării, facilitând eliminarea gazelor acumulate în exces în intestin. În plus, are și efect diuretic, antiseptic la nivel urinar și pulmonar, motiv pentru care, cum știm, ajută și în caz de răceală – aceasta și pentru că are în compoziția sa o cantitate importantă de vitamina C. 

    Însă, exceptând răcelile, ajută foarte mult după o masă copioasă. Cum? Cel mai simplu, sub formă de ceai, mai exact infuzie, recomandă publicația gazzetta.it.

    Cum se prepară cel mai ușor ceaiul de hrean

    Este suficientă o simplă rădăcină de hrean, rasă pe răzătoarea fină. Se adaugă circa 2 grame de rădăcină rasă cât mai fin într-o cană cu apă fierbinte. O cantitate mai mare poate avea efect iritant, deci este important să nu depășim doza recomandată.

    Se lasă la infuzat câteva minute acoperind cana, după care strecurăm și se poate bea imediat. Pentru un efect mai intens, se pot adăuga în timpul infuzării alte ierburi cu efect detox, cum ar fi feniculul și menta, care ajută la îmbunătățirea digestiei și reducerea balonării, sau păpădia și brusturele, care ajută ficatul să elimine substanțele nocive.

    Totodată, pentru persoanele care nu iubesc foarte tare aroma sa dar vor să profite de efectul lui benefic, se recomandă un adaos ușor dulceag care să îi contrabalanseze aroma foarte puternică. Și anume: nalbă, anason, lemn dulce, păpădie, coada-calului, roiniță.

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 19/05/2025

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Gastronomie 19/05/2025

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    RECOMANDATE 19/05/2025

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Populare în ultima lună
    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos
    17/05/2025123 Views
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/2025113 Views
    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie
    14/05/2025108 Views
    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău
    17/05/202594 Views
    Recomandate
    Gastronomie 19/05/20253 Mins Read26 Views

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Adoptarea unei diete bogate în antioxidanți poate fi un aliat valoros în procesul de slăbire.…

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Care e diferența dintre cereale și pseudocereale: ce au în comun și de ce pseudocerealele sunt considerate superalimente

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Cele mai populare

    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.