Fructul dragon galben face parte din familia cactușilor și este originar din nordul Americii de Sud. Deși diferă prin culoare de varianta roșie, profilul său nutrițional este similar. Ambele variante sunt bogate în antioxidanți și conțin nutrienți esențiali precum calciu, fier, vitamina A și vitamina C, scrie EatingWell.
Acesta face parte din familia cactușilor. Originar din nordul Americii de Sud și nu diferă de varianta roșie decât prin culoare, având însă un profil nutritiv similar.
Atât fructul galben, cât și cel roșu sunt bogate în antioxidanți și conțin nutrienți esențiali precum calciu, fier, vitamina A și vitamina C.
Valorile nutriționale pentru aproximativ 200 g de fructul dragonului:
- Calorii: 122
- Carbohidrați totali: 29 g
- Fibre alimentare: 3 g
- Zaharuri totale: 22 g
- Zaharuri adăugate: 0 g
- Proteine: 1 g
- Grăsimi totale: 0 g
- Sodiu: 2 mg
- Calciu: 23 mg
- Vitamina A: 9 µg
- Vitamina C: 36 mg
Tendința în creștere a consumului de fruct dragon este promovată drept o metodă eficientă de „detoxifiere” a organismului. C
u toate acestea, specialiștii de la EatingWell subliniază că nu este nevoie de astfel de „detoxuri” pentru a îmbunătăți digestia, pentru eliminarea toxinelor sau din alte motive nutriționale.
Prin adoptarea unei alimentații echilibrate și a unui stil de viață sănătos, organismul își susține singur procesele naturale de detoxifiere, prin ficat și rinichi.
Alte fructe care ajută la digestie
Perele, merele și kiwi sunt, de asemenea, opțiuni excelente, alături de sucurile de prune, mere și pere, care conțin sorbitol – un compus ce atrage apa în intestine, facilitând eliminarea scaunului.