Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    RECOMANDATE

    Care legume sunt bogate în proteine și vă pot ajuta să dezvoltați masă musculară

    13/01/20254 Mins Read106
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Credeți sau nu, consumul de legume vă poate ajuta să vă dezvoltați musculatura. Legumele sunt cunoscute pentru vitaminele, mineralele, antioxidanții și fibrele lor, dar unele dintre ele contribuie și cu proteine vegetale la alimentație.

    Deși proteinele din aceste legume pot părea mici în comparație cu alimentele de origine animală, fiecare gram contează pentru aportul dumneavoastră zilnic. Potrivit TODAY.com, majoritatea oamenilor au nevoie de cel puțin 20 de g de proteine la o masă, iar includerea diferitelor surse de proteine este o modalitate bună de a atinge acest obiectiv.

    Amestecați și combinați aceste legume cu alte surse de proteine, cum ar fi fasolea, leguminoasele, semințele, nucile, ouăle, peștele sau carnea de pasăre, pentru o masă bine echilibrată și plină de proteine.

    Cartofi (1 cartof mediu, 4 g de proteine)

    Acest tubercul cu amidon este cunoscut pentru faptul că este plin de carbohidrați și are unul dintre cele mai multe proteine dintre toate legumele. Un cartof alb mediu are 4 g de proteine, plus potasiu, vitamina C și fibre. Studiile arată că, cartofii sunt benefici pentru sănătatea inimii, a intestinelor și chiar pentru controlul apetitului.

    Puneți la microunde un cartof copt pentru o garnitură rapidă și sănătoasă care să însoțească un fel principal de mâncare. Sau folosiți cartofii ca suport pentru o umplutură cu ingrediente bogate în proteine, cum ar fi pui ras, fasole neagră sau brânză.

    Broccoli (1 cană de broccoli tocat, 3 g de proteine)

    Fiind una dintre cele mai populare legume, broccoli este o plantă pe care o puteți mânca întotdeauna cu plăcere. Cu o mulțime de fibre și proteine, broccoli este unul dintre cele mai sățioase alimente. Broccoli are, de asemenea, compuși vegetali numiți glucosinolați care au efecte anticancerigene, potrivit Institutului Național de Cancer. Există o multitudine de moduri de a folosi broccoli, de la prăjirea la cuptor și servirea alături de felul principal, până la răzuirea lui crud într-o salată.

    Varză de Bruxelles (1 cană de varză de Bruxelles, 3 g de proteine)

    Acest soi de varză a crescut în popularitate în ultimii ani. Ca și broccoli, varza de Bruxelles este o legumă cruciferă care adaugă ceva proteine dietei dumneavoastră. Varza de Bruxelles are vitamina C, vitamina K, fibre, antioxidanți și alți compuși vegetali benefici. Pregătiți varza de Bruxelles sănătoasă și crocantă, de culoare maro auriu, în friteuza cu aer sau faceți din varza de Bruxelles vedeta spectacolului în această salată caldă de iarnă.

    Sparanghel (1 cană de sparanghel, 3 g de proteine)

    Sparanghelul este o legumă de primăvară trecută cu vederea, cu vitamina A, folat și fibre și un strop de proteine. Vitamina A contribuie la sănătatea ochilor, iar acidul folic joacă un rol în dezvoltarea fetală și în sănătatea sarcinii. Asociați sparanghelul cu citrice strălucitoare în acest preparat din tofu complet vegetal sau amestecați-l într-o tartă simplă de primăvară pentru micul dejun.

    Anghinare (1 anghinare medie, 4 g de proteine)

    Poate că anghinarele nu se află în meniul tău zilnic, dar cu siguranță ar trebui să fie în rotație. Sunt bogate în fibre prebiotice, care promovează creșterea probioticelor (bacterii bune) în intestin. Un intestin înfloritor este esențial pentru imunitate și sănătatea creierului.

    Este dificil să gătești o anghinare de la zero, dar, din fericire, opțiunile la conservă și la borcan sunt disponibile pe scară largă. Scaloppine de pui cu anghinare din conservă este un fel principal savuros și satisfăcător, cu multe proteine.

    Porumb (1 spic mediu de porumb, 3 g de proteine)

    Porumbul are proteine și fibre, două substanțe nutritive care vă ajută să rămâneți sătui. De asemenea, este dulce și satisfăcător și are nutrienți benefici, precum vitamina C și magneziu.

    Porumbul pe știulete este o garnitură delicioasă în timpul verii, dar puteți folosi și porumb la conservă sau congelat pe tot parcursul anului.

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 12/05/2025

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Mediu 12/05/2025

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Mediu 12/05/2025

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Populare în ultima lună
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/20251.089 Views
    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji
    08/05/2025251 Views
    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani
    07/05/2025136 Views
    La ce sunt bune frunzele de nuc: utilizări pe care nu le știai
    10/05/2025109 Views
    Recomandate
    Gastronomie 12/05/20254 Mins Read5 Views

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Pe un platou de lemn, aranjate cu grijă și decorate cu petale, sunt așezate câteva…

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Clove tea – ceaiul de cuișoare. De ce ar trebui să îl incluzi în rutina ta zilnică

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Vor fi insectele comestibile o sursă de hrană a viitorului?

    Busuioc, pătrunjel sau mentă: plante aromatice, ce pot fi crescute pe balconul apartamentului

    Sistem nou de salubrizare în comuna Lozova, Strășeni: peste 2000 de containere și o autospecială

    Cele mai populare

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Cum să cultivi căpșuni pe balcon: ce fel de soiuri se potrivesc și cum le poți îngriji

    O nouă descoperire explică de ce apare grăsimea abdominală după vârsta de 40 de ani

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.