Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cât de des trebuie schimbat buretele de bucătărie? Sfaturi esențiale pentru igienă

    Cinci motive pentru care să incluzi soia în alimentație

    Cum să scapi de scârțâitul ștergătoarelor de parbriz: trucuri utile

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Tort „Poveste”, după rețeta lui Alexandru Raduceai

    21/08/20242 Mins Read38
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Pentru pandișpan:

      • 4 ouă
      • 150 de gr de zahăr
      • 150 de gr de făină albă
      • Praf de sare

    Crema de unt:

      • 200 de gr de unt de 82%
      • 2 gălbenușuri
      • 180 de gr de zahăr
      • 140 de ml de lapte
      • 10 gr de cacao (pentru crema cu cacao)

    Sirop pentru pandișpan:

      • 125 de ml de apă
      • 125 de gr de zahăr
      • 10 ml de coniac

    Metoda de preparare a pandișpanului:

    Pentru a bate ouăle, avem nevoie de mixer. Dacă avem mixer mic, atunci batem separat albușurile și gălbenușurile. Adăugăm câte jumate din cantitatea zahărului, apoi le unim, amestecând de jos în sus. Făina o dăm prin sită. Adăugăm în ouăle bătute și, la fel, amestecăm de jos în sus. Atragem atenția să nu stricam structura aluatului. Amestecăm atât timp cât făină e absorbită. Dacă avem mixer puternic, atunci se bat ouăle intregi. Un mic secret, ouăle la temperatura camerei se bat mai bine și mai repede decât în cazul când ele sunt reci, scoase din frigider.

    Punem într-o formă dreptunghiulară, acoperită cu hârtie de copt și coacem la cuptorul preîncălzit la 170°C, circa 40 de minute, depinde de fiecare cuptor în parte, însă putem folosi testul scobitorii, o înfigem în pandișpan, dacă iese curată, atunci e gata.

    Lăsăm la răcit. La dorință, pandișpanul poate fi făcut „de azi pe mâine”, învelit în peliculă alimentară.

    Metoda de preparare a cremei:

    Punem laptele cu jumătate din zahăr la fiert. Separat amestecăm gălbenușurile cu celălalt zahăr. Adăugăm laptele fierbinte câte puțin în gălbenușuri amestecând. Apoi punem totul la fiert. Fierbem 3-5 minute. Lăsam la răcit.

    Separat batem untul, adăugăm câte puțină cremă fiartă (rece) și batem totul bine.

    Jumătate din cremă o punem deoparte, celălaltă o batem cu cacao.

    Pandișpanul se taie în 3 bucăți. În asa mod fiind 3 straturi de pandișpan și 2 de cremă albă. Resturile lăsați-le deoparte pentru farâmituri ca ornament (la dorință).

    Se însiropeaza pandișpanul în interior și se pune crema (cea albă). La exterior, se pune crema cu cacao și farâmiturile de pandișpan.

    Poftă bună!

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 07/12/2025

    Cât de des trebuie schimbat buretele de bucătărie? Sfaturi esențiale pentru igienă

    Gastronomie 07/12/2025

    Cinci motive pentru care să incluzi soia în alimentație

    RECOMANDATE 07/12/2025

    Cum să scapi de scârțâitul ștergătoarelor de parbriz: trucuri utile

    Populare în ultima lună
    Mamă pentru a 14-a oară. O femeie de 48 de ani a adus pe lume o fetiță la un spital de stat din Chișinău
    04/12/20251.162 Views
    De ce a ales să-și crească Valentina Nafornița copiii la Chișinău, deși putea locui oriunde în Europa
    05/12/2025352 Views
    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”
    01/12/2025302 Views
    (VIDEO) Cine este tânăra din Chișinău care a adus un tricolor gigant din baloane sub Arcul de Triumf din București
    01/12/2025298 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 07/12/20252 Mins Read126 Views

    Cât de des trebuie schimbat buretele de bucătărie? Sfaturi esențiale pentru igienă

    Schimbarea regulată a bureților de bucătărie este un obicei de igienă esențial pentru a preveni…

    Cinci motive pentru care să incluzi soia în alimentație

    Cum să scapi de scârțâitul ștergătoarelor de parbriz: trucuri utile

    Prevenirea răcelilor: măsuri esențiale pentru menținerea sănătății în sezonul rece

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cât de des trebuie schimbat buretele de bucătărie? Sfaturi esențiale pentru igienă

    Cinci motive pentru care să incluzi soia în alimentație

    Cum să scapi de scârțâitul ștergătoarelor de parbriz: trucuri utile

    Cele mai populare

    Mamă pentru a 14-a oară. O femeie de 48 de ani a adus pe lume o fetiță la un spital de stat din Chișinău

    De ce a ales să-și crească Valentina Nafornița copiii la Chișinău, deși putea locui oriunde în Europa

    Ce l-a suprins pe George Buhnici la Chișinău: „În 5-8 ani poate arăta mai bine decât Bucureștiul”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.