Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Mediu

    Hârtie din resturi de avocado? O inovație sustenabilă propusă de o companie globală

    19/01/20252 Mins Read18
    Foto: bda.uk.com
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Westfalia Fruit, o companie importantă pe piața globală de avocado, a prezentat la Fruit Attraction 2024, un târg internațional dedicat industriei fructelor și legumelor, care a avut loc în Madrid, o inovație sustenabilă – o hârtie realizată din 25-30% resturi de avocado, scrie Foodbef. 

    Această inițiativă reflectă angajamentul companiei de a minimiza deșeurile și de a maximiza utilizarea resurselor pe tot parcursul lanțului de aprovizionare.

    În cadrul evenimentului, care a avut loc între 8-10 octombrie 2024, Westfalia a demonstrat soluția sa inovatoare de ambalare, care reutilizează coajele și semințele de avocado pentru a crea materiale ecologice.

    Deși hârtia și cartonul reciclate sunt opțiuni recunoscute ca fiind sustenabile, procesul repetat de reciclare poate slăbi fibrele, ceea ce duce la scăderea calității acestora.

    Hârtia pe bază de avocado a Westfalia abordează această provocare prin utilizarea celulozei și amidonului din resturile de avocado, sporind rezistența hârtiei și reducând necesitatea fibrelor de lemn virgin.

    Foto: Foodbef

    Această abordare nu doar că reduce amprenta de carbon, dar plasează compania în fruntea soluțiilor sustenabile de ambalare.

    În mod obișnuit, coajele și semințele de avocado sunt utilizate pentru aplicații de valoare mică, cum ar fi digestia anaerobă.

    Totuși, procesul inovator al Westfalia ridică aceste produse secundare, aliniindu-se cererii în creștere de ambalaje din carton sustenabile în sectorul alimentelor și băuturilor. Această inițiativă nu doar că reduce dependența de fibrele virgine, dar îmbunătățește și sustenabilitatea întregului lanț de aprovizionare.

    Westfalia a mai explorat anterior utilizarea deșeurilor de avocado în produse cosmetice, înlocuind microbilele de plastic dăunătoare cu alternative naturale.

    hârtie din resturi de avocado

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 19/05/2025

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Gastronomie 19/05/2025

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    RECOMANDATE 19/05/2025

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Populare în ultima lună
    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos
    17/05/2025123 Views
    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine
    09/05/2025113 Views
    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie
    14/05/2025108 Views
    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău
    17/05/202594 Views
    Recomandate
    Gastronomie 19/05/20253 Mins Read26 Views

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Adoptarea unei diete bogate în antioxidanți poate fi un aliat valoros în procesul de slăbire.…

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Care e diferența dintre cereale și pseudocereale: ce au în comun și de ce pseudocerealele sunt considerate superalimente

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ceaiuri și alimente bogate în antioxidanți și vitamina C, care susțin pierderea în greutate

    Cât îndulcitor pui în loc de zahăr? Recomandări

    Cum previi hiperglicemia: strategii eficiente pentru a evita creșterile bruște ale glicemiei

    Cele mai populare

    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos

    În R. Moldova, peste 80% din produsele alimentare din magazine sunt ultraprocesate. Riscurile pentru sănătate și cum trebuie să alegem produsele în magazine

    Măslinele negre – aliment cu potențial terapeutic. Câte trebuie să consumi pe zi, mai ales dacă ești femeie

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.