Aceasta este o rețetă simplă, care combină gustul dulce al verzei călite cu intensă a măslinelor. Rapidă și ușor de preparat, această mâncare poate deveni un favorit la masa de zi cu zi, fiind o alegere sănătoasă și delicioasă pentru oricine vrea să adauge un strop de diversitate în meniul zilnic.
Ingrediente pentru 4 porții de varză cu măsline
1 varză medie, circa 500-600 g
100 g măsline negreu sau kalamata
1 ceapă
sare, piper, ulei de măsline sau de floarea soarelui
opțional, ardei iute și o lingură de concentrat de roșii
supă limpede sau, în lipsă, apă
Procedeu
Se taie varza fâșii subțiri, ca pentru varza călită, și se gătește într-o tigaie mare cu puțin ulei. Înainte de a adăuga varza călim ceapa tăiată mărunt.
Se țin ambele în tigaie sub capac la foc mic, completând cu puțin supă de legume sau apă.
După circa 10 minute, adăugăm măslinele, amestecăm și după alte 2 minute potrivim cu sare și piper.
Opțional, putem adăuga și un strop de ardei iute sau pastă de roșii. Sau, după resurse, roșii proapete tăiate în bucăți. Pentru aromă, putem adăuga mărar proaspăt tocat mărunt sau chiar pătrunjel.
Poate fi servită ca și garnitură pentru cartofi sau legume coapte la cuptor, orez sau boboase (dacă ești vegetarian/vegan sau ții post).
Rețetă: G4Food.ro