Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Ce să pui pe farfurie după albirea dinților: sfaturile nutriționistei

    Rețeta checului cu pere și cacao, un desert rafinat pentru weekend

    (VIDEO) Unul eliminat, altul calificat. Cum s-au descurcat concurenții din R. Moldova în prima seară de confruntări la Vocea României

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Untul de arahide va rezista mai mult: „Cheia este să păstrezi borcanul cu unt de arahide cu capul în jos, în frigider”

    27/01/20252 Mins Read9
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Untul de arahide este un ingredient esențial la mic dejun, în multe țări din lume, iar pentru a-i prelungi durata de valabilitate, ar trebui să acordăm o atenție deosebită locului de păstrare. Untul de arahide este o modalitate excelentă, potrivit express.co.uk, de a adăuga un plus de savoare la mic dejun, fie că îl întinzi pe pâine prăjită sau pui o lingură în terciul tău de cereale.

    O sursă bună de proteine și grăsimi sănătoase, este un ingredient de bază în multe bucătării și există o mulțime de branduri din care poți alege. Totuși, poate fi destul de frustrant să deschizi un borcan și să constați că uleiul s-a separat – ceea ce, deși este un proces natural, poate fi destul de greu de rezolvat.

    La fel, pe măsură ce te apropii de fundul borcanului, tot ce mai rămâne este o pastă complet uscată care nu poate fi întinsă. Din fericire, există o soluție simplă, care depinde de modul în care depozitezi borcanul.

    Separarea uleiului, semn că rețeta nu conține aditivi

    Utilizatorii de pe Reddit au împărtășit diverse metode neconvenționale pentru a reda textura cremoasă, de la „dă-i un amestec și speră că va fi bine” la „amestecă untul de arahide într-un procesor de alimente sau cu un blender vertical pentru a recrea consistența cremoasă”.

    De fapt, răspunsul este mult mai simplu. Potrivit lui Richard Price, expert alimentar la Brit Superstore, totul depinde de locul și modul în care depozitezi untul de arahide.

    „Unturile de arahide mai sănătoase se separă, pentru că nu conțin aditivi sau stabilizatori care să lege uleiul de componentele solide. Drept urmare, uleiul se ridică în partea de sus a borcanului, pe măsură ce trece timpul. Pentru a evita acest lucru, cheia este să păstrezi borcanul cu unt de arahide cu capul în jos, în frigider. Prin rotirea borcanului, forțezi uleiul să se redistribuie printre solide”, a explicat acesta.

    Cum reomogenizezi untul de arahide

    Păstrându-l la rece, încetinești mișcarea uleiului, ceea ce îl face să se întărească înainte să se poată separa complet din nou. Practic, uleiul se reîncorporează, economisind astfel nevoia de a amesteca constant.

    Această metodă nu doar că previne separarea uleiului, dar și prelungește termenul de valabilitate al untului de arahide, menținându-i prospețimea și prevenind dezvoltarea mucegaiului. Testează această soluție și vei observa că gustul și textura untului tău de arahide vor rămâne mult mai mult timp!

    Sursa: G4Food.ro

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 08/11/2025

    Ce să pui pe farfurie după albirea dinților: sfaturile nutriționistei

    Gastronomie 08/11/2025

    Rețeta checului cu pere și cacao, un desert rafinat pentru weekend

    Gastronomie 07/11/2025

    O idee unică de cină caldă, din gastronomia franceză: supă de ceapă cu pâine prăjită și cașcaval

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Parodie Comedy Zebra Show: „Am dat tag la primărie și a arătat «seen». Bine că la toți vine, dar la noi…”
    05/11/20256.897 Views
    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă
    07/11/20255.016 Views
    Cătălin Lungu și Emilian Crețu, schimb de replici după ce ultimul a apărut în fotografii alături de Ion Ceban. „Dă-ți demisia, dacă ești curajos”
    03/11/20254.636 Views
    Cine este „daebator”, creatorul de conținut care-i „taxează” cu umor pe influenceri și politicieni. De la glume între prieteni, la clipuri virale pe rețelele sociale
    04/11/20254.327 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 08/11/20252 Mins Read23 Views

    Ce să pui pe farfurie după albirea dinților: sfaturile nutriționistei

    Persoanele care tocmai au trecut printr-o procedură de albire dentară sau intenționează să o facă…

    Rețeta checului cu pere și cacao, un desert rafinat pentru weekend

    (VIDEO) Unul eliminat, altul calificat. Cum s-au descurcat concurenții din R. Moldova în prima seară de confruntări la Vocea României

    O idee unică de cină caldă, din gastronomia franceză: supă de ceapă cu pâine prăjită și cașcaval

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Ce să pui pe farfurie după albirea dinților: sfaturile nutriționistei

    Rețeta checului cu pere și cacao, un desert rafinat pentru weekend

    O idee unică de cină caldă, din gastronomia franceză: supă de ceapă cu pâine prăjită și cașcaval

    Cele mai populare

    (VIDEO) Parodie Comedy Zebra Show: „Am dat tag la primărie și a arătat «seen». Bine că la toți vine, dar la noi…”

    Proprietara tarabei de mere fără vânzător de pe traseul Chișinău – Criuleni, devenită virală, a fost purtătoarea de cuvânt a Partidului ȘOR. Familia ei deține o agropensiune modernă

    Cătălin Lungu și Emilian Crețu, schimb de replici după ce ultimul a apărut în fotografii alături de Ion Ceban. „Dă-ți demisia, dacă ești curajos”

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.