Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum se manifestă anxietatea: care sunt semnele fizice și emoționale pentru fiecare tip

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Cultură

    Un restaurant moldovenesc a fost inclus în topul celor mai bune localuri din California

    20/06/20252 Mins Read123
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Un restaurant din Sacramento, fondat de o familie originară din R. Moldova, a fost inclus în clasamentul „101 Best Restaurants in California”, realizat de criticul culinar Bill Addison și publicat în Los Angeles Times. 

    Restaurantul „Noroc”, deschis în 2018 de soții Alexandru și Liudmila Sîrbu, a fost selectat printre cele mai bune localuri din statul California, unde, potrivit datelor Google Maps din martie 2025, sunt înregistrate peste 98 de mii de restaurante. Selectarea în acest top restrâns plasează preparatele est-europene, cu rădăcini moldovenești — în elita de sub 0,1% din industria culinară californiană.

    Printre preparatele remarcate în articolul publicat de Los Angeles Times se numără:

    • Mămăliga cu brânză și smântână, servită cu friptură de porc și ciuperci;
    • Plăcintele moldovenești cu brânză, varză, vișine sau mere;
    • Sarmalele gătite cu răbdare, după rețete moștenite;
    • Alte preparate est-europene reinterpretate cu respect față de tradițiile din care provin.

    „Pentru noi această recunoaștere înseamnă că bucatele cu care am crescut — mămăliga, plăcintele, sarmalele — sunt astăzi apreciate, respectate și descoperite într-unul dintre cele mai competitive spații culinare din lume. Este o confirmare că tradițiile din care venim au valoare și merită duse mai departe”, spune Sandu Sîrbu, fondatorul restaurantului „Noroc”.

    Soții Sîrbu afirmă că restaurantul oferă clienților o experiență culinară bazată pe rețete de familie, respect pentru tradiție și ospitalitate.

    Articole asemănătoare

    RECOMANDATE 14/10/2025

    Cum se manifestă anxietatea: care sunt semnele fizice și emoționale pentru fiecare tip

    RECOMANDATE 14/10/2025

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Cultură 14/10/2025

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Populare în ultima lună
    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”
    11/10/20251.135 Views
    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său
    14/10/2025864 Views
    Sunt antidepresantele doar pentru depresie? Ce explică medicul neurolog
    09/10/2025615 Views
    Durerile de cap explicate de neurolog: tipuri, tratamente și când să mergi la medic
    12/10/2025569 Views
    Recomandate
    RECOMANDATE 14/10/20254 Mins Read26 Views

    Cum se manifestă anxietatea: care sunt semnele fizice și emoționale pentru fiecare tip

    Toată lumea experimentează anxietate la un moment dat în viață. Fie că este vorba despre…

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Republica Moldova, un nou punct-cheie al rețelei europene de Centre de Inteligență Artificială

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum se manifestă anxietatea: care sunt semnele fizice și emoționale pentru fiecare tip

    Beneficiile merelor roșii: sărace în calorii, dar bogate în nutrienți vitali

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Cele mai populare

    (VIDEO) Un moldovean i-a emoționat până la lacrimi pe antrenorii de la „Vocea României”

    Elevii din satul Roșu, Cahul, l-au invitat pe un scriitor român la școala lor după ce s-au bucurat de textul său

    Sunt antidepresantele doar pentru depresie? Ce explică medicul neurolog

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.