Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Cum e mai bine să consumi ardeii grași pentru sănătatea ta: beneficii și sfaturi utile

    Ce să mănânci la birou: gustări care sprijină productivitatea

    Tranziția verde a R. Moldova: între obiective ambițioase și provocări sistemice

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Tu cum păstrezi untul: în congelator, frigider sau la temperatura camerei? Metoda corectă

    10/12/20242 Mins Read256
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Există unele recomandări conform cărora untul ar trebui lăsat la temperatura camerei și nu ținut în frigider, pentru a putea fi maleabil atunci când îl consumăm sau îl folosim la diferite preparate, cu argumentul că, fiind în mare parte grăsime, este mai greu atacat de bacterii. Însă, la o privire mai atentă, lucrurile sunt mai nuanțate. Iată cum ar trebui să procedăm corect cu untul, potrivit lui Tonja Engen, un reprezentant al uneia dintre cele mai mari cooperative de producție agricolă din Statele Unite, Land O’Lakes. 

    Conform acesteia, untul nu ar trebui să fie lăsat la temperatura camerei mai mult de patru ore. Este un interval permisiv comparativ cu alte produse lactate proaspete, care trebuie păstrate la temperaturi scăzute în permanență. Este corect să îl păstrăm în frigider atunci când nu îl folosim, spune specialista, pentru că la temperatura camerei i se poate schimba culoarea dar și gustul.

    „Dacă este sărat, untul poate rezista mai mult la temperaturi obișnuite?”

    Nu, sarea nu face diferența în acest caz, și ambele tipuri de unt au nevoie de aceleași condiții de temperatură pentru a rămâne nealterate. Ba mai mult, este recomandat ca untul să fie congelat, dacă intenția este de a-l păstra ceva mai mult timp, potrivit specialistei.

    Cum procedăm când untul este prea rece/tare?

    Potrivit specialistei citate, cea mai bună metodă de păstrare a untului în frigider este ambalajul în care l-am cumpărat, ținând pachetul în partea cea mai rece a frigiderului. Dacă vrem să îl putem utiliza cu o mai mare ușurință, este necesar ca acesta să fie scos din frigider cu circa jumătate de oră înainte.

    Dacă este congelat, metoda cea mai simplă pentru a-l folosi este să radem pe răzătoare cât avem nevoie într-un bol, lăsându-l câteva minute la temperatura camerei.

    Articol preluat: g4food.ro. 

    cum se păstrează untul unde se ține untul

    Articole asemănătoare

    Gastronomie 13/06/2025

    Cum e mai bine să consumi ardeii grași pentru sănătatea ta: beneficii și sfaturi utile

    Gastronomie 13/06/2025

    Ce să mănânci la birou: gustări care sprijină productivitatea

    Mediu 13/06/2025

    Tranziția verde a R. Moldova: între obiective ambițioase și provocări sistemice

    Populare în ultima lună
    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți
    10/06/20251.048 Views
    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată
    12/06/2025651 Views
    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!
    09/06/2025211 Views
    Meningococul: ce trebuie să știi despre această infecție. Cum recunoști simptomele și ce poți face
    04/06/2025161 Views
    Recomandate
    Gastronomie 13/06/20254 Mins Read49 Views

    Cum e mai bine să consumi ardeii grași pentru sănătatea ta: beneficii și sfaturi utile

    Ardeii grași sunt acele legume colorate și crocante care apar peste tot, în taco, pizza,…

    Ce să mănânci la birou: gustări care sprijină productivitatea

    Tranziția verde a R. Moldova: între obiective ambițioase și provocări sistemice

    Copiii pot avea frecvent probleme digestive în sezonul cald și în călătorii. Cum știi că cel mic este deshidratat și ce măsuri trebuie să iei?

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Cum e mai bine să consumi ardeii grași pentru sănătatea ta: beneficii și sfaturi utile

    Ce să mănânci la birou: gustări care sprijină productivitatea

    Tranziția verde a R. Moldova: între obiective ambițioase și provocări sistemice

    Cele mai populare

    Cum ieși legal din țară cu un copil minor: sfaturi pentru părinți

    Impozitul pe bunurile imobiliare: până când trebuie achitat și cine este scutit de plată

    FLYONE dă startul verii cu un nou zbor direct spre Alicante, Spania!

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.