Close Menu

    Abonează-te la actualizări

    Obține ultimele noutăți pe email

    Cele mai populare

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Facebook X (Twitter) Instagram
    • Ziarul de Gardă
    • Despre noi
    • Publicitate
    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube TikTok Telegram
    ZdGUST
    • Sănătate
    • Gastronomie
    • Odihnă
    • Muncă
    • Mediu
    • Stil
    • Cultură
    Susține
    ZdGUST
    Gastronomie

    Trei sosuri rapide pentru aperitivele și friptura de la masa de Paște

    20/04/20252 Mins Read29
    Foto: imark.ro
    Share
    Telegram Facebook Twitter WhatsApp Email

    Sosurile sunt de multe ori vedeta mesei. Sunt cele care dau mai multă savoare unui preparat din carne, legume sau cartofi. Peste ouăle de Paște un sos de hrean sau de maioneză adaugă textură unui gălbenuș uscat. La fel un sos de iaurt peste cartofii sau legumele din garnitura fripturii. Și să nu uităm nici de sosul de muștar cu care putem asezona drobul de miel sau friptura, scrie G4Food. 

    1. Sos de hrean 

    Îl găsim desigur și gata preparat în conserve, dar nu va avea niciodată mirosul și iuțeala celui natural sau al celui pus de noi la borcan.

    Curățăm rădăcina de hrean cu un peeler de bucătărie. Îl tăiem bucăți și îl punem în blender. Îl tocăm până când e fin și uniform.

    Peste hrean, într-un castron, adăugăm 3 linguri de oțet, 2 linguri de zahăr și 2 lingurițe de sare. Cu mâna, peste care am pus o mănușă, amestecăm bine totul. La final punem 100 de gr de smântână grasă, care să mai domolească iuțeala și să-i dea o textură fină.

    2. Sos de muștar

    Tocăm mărunt câteva fire de ceapă verde. Punem o lingură de unt în tigaie si călim câteva minute.

    Adăugăm muștarul, 2-3 linguri și fierbem 1 minut. Punem apoi o jumătate de pahar de supă si o jumătate de pahar de vin alb. Se aduce la fierbere si se completează cu smântână de gătit, vreo 50 de ml sau după gust și o linguriță cu cimbru.

    Se mai fierbe câteva minute până când textura devine mai legată.

    3. Sos de iaurt

    Punem 500 de gr de iaurt grecesc cu 10% grăsime într-un castron. Adăugăm 1 legătură de usturoi verde tocat mărunt (doar partea albă).  Completăm după gust ori cu castravete ras și scurs și mărar tocat (un fel de tzatziki) ori cu mentă proaspătă tocată. În ambele variante trebuie să mai asezonăm cu sare, piper și câteva linguri de ulei de măsline extravirgin.

    Articole asemănătoare

    Muncă 23/05/2025

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Gastronomie 23/05/2025

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Muncă 23/05/2025

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Populare în ultima lună
    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos
    17/05/2025139 Views
    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău
    17/05/2025113 Views
    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete
    19/05/202580 Views
    Care sunt ceaiurile care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale
    20/05/202576 Views
    Recomandate
    Muncă 23/05/20253 Mins Read5 Views

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Roșia neagră, o varietate de tomate care atrage prin culoarea sa neobișnuită și gustul intens,…

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Șapte motive să adaugi prunele în alimentație: cum îți pot îmbunătăți sănătatea

    Stay In Touch
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • YouTube
    • TikTok
    • Telegram

    Abonează-te la actualizări

    Dacp vrei să obții ultimele noutăți, introdu adresa de email

    Despre noi

    ZdGust este un nou proiect jurnalistic al ZdG care vine ca o recompensă după porția de investigații și materiale despre corupție, justiție și drepturile omului. ZdGust este un proiect care vorbește și despre cealaltă fațetă a vieții: sănătate, mediu, etica muncii, gastronomie, timp liber și tot ce poate face omul ca să înfrumusețeze viața sa și a comunității fără a dăuna mediului înconjurător. 
    Prin acest proiect, echipa editorială dorește să creeze un spațiu unde frumusețea vieții cotidiene este celebrată și împărtășită într-un mod accesibil și captivant.

    Facebook X (Twitter) Instagram YouTube WhatsApp TikTok Telegram
    Recomandate

    Roșia neagră: Cum se cultivă și cum o îngrijești până la recoltă

    Trei idei de rețete pentru prânz: sănătoase și ușor de preparat

    Ajutate de HelpAge, cresc pui, iepuri, legume și albine pentru a avea produse naturale și un venit suplimentar

    Cele mai populare

    Dacă mănânci zilnic acest fruct, îți asiguri necesarul de fibre și îți menții intestinul sănătos

    Kefir sau iaurt: care este un probiotic mai bun pentru sănătatea intestinului tău

    Șase alimente pe care să nu le ții în frigider: unde le poți păstra fără să se altereze și să rămână proaspete

    © 2025 Un proiect Ziarul de Gardă. 
    • Home
    • RECOMANDATE
    • Ziarul de Gardă

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.